Televisie

Yvonne Coldeweijer verliest rechtszaak van Rachel Hazes

Yvonne Coldeweijer verliest rechtszaak van Rachel Hazes

Slecht nieuws… Yvonne Coldeweijer verliest rechtszaak van Rachel Hazes. Op alle vlakken. Ze mag haar geen ‘gecremeerde kroket’ meer noemen en ook de video die ze over haar maakte, moet Yvonne verwijderen.

Rachel Hazes spande een rechtszaak aan

De rechtbank van Amsterdam heeft zojuist besloten dat Yvonne Coldeweijer op alle vlakken verloren heeft in de zaak tegen Rachel Hazes. De gecremeerde kroket had de zaak aangespannen, omdat zij wilde dat Yv Cold een video rectificeert waarin zij uitspraken doet over de rol van Hazes bij het uitlekken van een persoonlijke brief van haar zoon André Hazes aan zijn ex Sarah van Soelen.

Yvonne Coldeweijer verliest rechtszaak van Rachel Hazes

Onze grote vriendin Yv beweerde dat Rachel en zoon André geen contact meer met elkaar hebben, omdat Rachel de brief naar Yvonne had uitgelekt. Volgens de rechter kan Yv die beschuldigingen niet voldoende onderbouwen. Verder werd het ‘onnodig grievend’ genoemd en zou Yv ‘geen te respecteren belang bij publicatie van haar uitlatingen’ hebben. De video moet daarom toch nog verwijderd worden.

Weg met de vrijheid van meningsuiting

Ook mag Yvonne de term ‘gecremeerde kroket’ niet meer gebruiken om Rachel Hazes aan te duiden. De rechter noemde het namelijk ‘hoe dan ook grievend en beledigend’. Woorden als ‘narcistisch, manipulatief, knettergek en toxic’ worden ook beledigend genoemd. Yvonne mag zelfs niet meer zeggen dat het goed is voor André dat het contact verbroken is. Dat is namelijk ook ‘kwetsend’. Wat?

Geldboete

Binnen 48 uur moet Yvonne een rectificatie plaatsen en 1000 euro per uur betalen voor de momenten waarop de video nog online staat. Dat bedrag kan oplopen tot 50.000 euro. Wat… Waarom mag je geen mening meer uiten? Mogen we dan nooit meer zeggen dat we die vrouw narcistisch vinden? Waar gaat het toch weer heen met deze wereld? Het erge is ook nog dat we dit wel hadden verwacht. Zeg maar dag met je handje tegen de vrijheid van meningsuiting.

https://www.youtube.com/watch?v=r05OBuV34J8&ab_channel=LifeofYvonne

Nog geen reacties