Instagram

Yvonne Coldeweijer mag Rachel Hazes weer ‘gecremeerde kroket’ noemen

Yvonne Coldeweijer mag Rachel Hazes weer 'gecremeerde kroket' noemen

Hoera! Yvonne Coldeweijer mag Rachel Hazes weer ‘gecremeerde kroket’ noemen. En niet omdat Yvonne nu al het hoger beroep heeft gewonnen waarvan ze gisteren liet weten het door te zetten, maar omdat Rachel nu bekend maakt geen dwangsommen in te gaan dienen. Uhm, oké. Dat is bijzonder.

Yvonne Coldeweijer kreeg geen vrijheid van meningsuiting meer

Gisteren gaf Yvonne Coldeweijer aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter dat ze de term ‘gecremeerde kroket’ niet meer mag gebruiken. Haar vrijheid van meningsuiting werd haar afgenomen. Zojuist heeft Rachel een bericht geplaatst op Instagram. We hebben het volledige bericht even overgenomen, dus geniet ervan.

Het bericht van Rachel Hazes

“Even nog één keer voor de duidelijkheid aan mensen die het maar NIET willen begrijpen. De rechtszaak tegen Yvonne Coldeweijer ging natuurlijk niet over de gecremeerde kroket. Het ging mij erom dat er in de video werd gezegd dat ik degene ben geweest die een brief van mijn zoon gelekt heeft en dat ik had ingegrepen bij mijn zoon zijn behandeling in Spanje. Dat was de reden voor de rechtszaak en daar heeft de rechter een uitspraak over gedaan. De uitspraken van Yvonne Coldewerijer over mij dat ik manipulatief, narcistisch, toxic en gestoord zou zijn, daar heeft de rechter ook een uitspraak over gedaan net zoals het oonnodig griend is om uitgemaakt te worden voor gecremeerde kroket, om geld in te zamelen voor haar rechtszaak. Als Yvonne Coldeweijer er nu zo gelukkig van wordt om deze woorden te gebruiken, dan mag ze wat mij betreft gewoon haar gang gaan. Mijn advocaat zal aan haar advocaat bevestigen dat er hiervoor geen beroep op dwangsommen wordt gedaan. Het belangrijkste voor mij was dat de rechter begreep waar het werkelijk om ging en daarin heeft de rechter mij in het gelijk gesteld. Nogmaals, ik ben niet alleen voor mezelf opgekomen, maar ook voor de mensen die zoiets nog zou kunnen worden aangedaan. Ook al ben je dan een soort juicekanaal, je hoort gewoon de feiten te checken. Sorry, dat ik de mensen lastigval die het al begrepen, maar dit is nog een berichtje voor de mensen die het NIET begrepen hebben. Veel liefs, Rachel.”

Yvonne Coldeweijer mag Rachel Hazes weer ‘gecremeerde kroket’ noemen

Slimme actie van Rachel Hazes om Yvonne Coldeweijer toch toestemming te geven om de term ‘gecremeerde kroket’ te gebruiken. Zo kan een hoger beroep wellicht voorkomen worden. Rachel weet zelf namelijk ook wel dat dit tijd en geld gaat kosten en daar toch uit gaat komen dat de benaming weer gebruikt mag worden.

Klein advies van ome Jan Roos

Yvonne, toch een klein advies van ome Jan Roos: zet het hoger beroep wel door, want anders blijft de uitspraak alsnog staan. Dit kan in de toekomst voor andere vergelijkbare zaken betekenen dat ook anderen straks vrijheid van meningsuiting ontnomen wordt. Yvonne heeft nog niet op het bericht van Rachel Hazes gereageerd.

View post on Instagram
 

Nog geen reacties