Willie Wartaal ondergaat een naamsverandering

Willie Wartaal ondergaat een naamsverandering

Willie Wartaal ondergaat een naamsverandering. We kennen de man natuurlijk allemaal van de muziekgroep ‘De Jeugd van Tegenwoordig’. Zelf denkt hij niet dat hij díe naam ontgroeid is, maar de naam ‘Willie Wartaal’ is hij wel helemaal zat en wil het veranderen naar iets wat net zo slecht is.

Willie Wartaal ondergaat een naamsverandering

Gisteravond was ‘Willie Wartaal’ te gast bij De Avondshow van Arjen Lubach en hier deed hij een opmerkelijke uitspraak. Hij wil namelijk niet meer met die naam aangesproken worden, omdat hij het dom vindt. Grappig genoeg verandert hij zijn naam vervolgens naar iets wat net zo achterlijk is.

‘Ik haat die naam’

Arjen Lubach vraagt ‘Willie’ gelijk: “Ik kondig je net aan als ‘Willie Wartaal’, maar ik begreep vanmiddag eigenlijk, dat je dat zelf helemaal niet meer zo’n chille naam vindt?” Daar antwoordt zijn gast meteen duidelijk op met: “Bro, ik haat die naam, man. Ik vind het ook moeilijk om ‘m dan officieel te veranderen. Dat vind ik ook weer dom, weet je… Maar ik heb ‘m ook echt verzonnen toen ik óf aan het poepen was, óf aan de paddenstoelen was. Of allebei. En nu heb ik gewoon zoiets van: ‘het is gewoon een domme naam’.”

‘Hoe moet ik je nu noemen dan?’

En dat zijn we alleen maar heel erg met hem eens. Gelukkig gaat hij nu dan voor een naam die minder stom is. Arjen vraagt hem naar zijn nieuwe benaming: “Hoe moet ik je nu noemen dan?” Daar komt het hoor… Dé nieuwe naam is: “‘Wiwa’. Als het maar niet ‘Willie’ is.” Wat? Maar deze naam is net zo achterlijk, al die niet achterlijker.

Doordachte naam

Dan zou je kunnen denken: ‘Jan, jij begrijpt niets van hiphop’, maar niets is minder waar, want Vieze Media blijft het sterkste rapnummer ooit gemaakt in Nederland. Willie Wartaal ondergaat een naamsverandering, Maar hoe is ‘Wiwa’ tot deze fantastische naam gekomen? Hij legt uit: “De eerste twee letters van ‘Willie’, de eerste twee letters van ‘Wartaal’. Die voeg je samen: ‘Wiwa’.” Wauw. Dit had zelfs Famke Louise niet kunnen bedenken.