Televisie

Wilfred Genee over vrijheid: ‘Gooi die benen open’

Wilfred Genee over vrijheid: 'Gooi die benen open'

Tijdens de aflevering van Vandaag Inside zei Wilfred Genee: “Gooi die benen open” en maakte hij ook nog de opmerking dat het niet meer van deze tijd is. Dit, omdat de cancelculture weeg heeft toegeslagen.

Te ver gaan

Een activiteit van ons koningspaar werd op hun doorreis is gecanceld. Ze zouden namelijk een beeld schilderen, maar last minute werd besloten dat het beeld in een positie stond waarin de benen te ver openstonden en de boezem naar voren. Het zou te ver gaan en om die reden en dus werd er vijftien minuten voor aanvang gecanceld. Cancelculture strikes again. Hierop vraagt Johan Derksen: “En mevrouw van Duffelen, die vervaltijd achter aan sjokt wil het ook niet?”.

Beeld verkocht

Wilfred Genee begint vervolgens over een beeld dat ze voor veel geld hebben verkocht voor het goede doel. Van der Gijp reageert: “hier moet je niet te zwaar aan tillen”. Het bleek een voorstel van de bevolking zelf te zijn. De kunstenaar was zelf ook ingelicht. Wij vinden het wel kinderachtig hoor… Als de bevolking dit zelf voorstelt, waarom dan niet lekker dat beeld bewerken? Hierop roept Wilfred Genee: “Het gaat om de vrijheid. Gooi die benen open.” Johan grapt nog dat hij hoopt dat die vrijheid bij hem thuis heersde. Merel Ek, tafelgast, begint ongemakkelijk te lachen. Wat een flauw item is dit weer… Wat moeten we daar nou mee?

Nog geen reacties