Uit eerste hand

Waylon roept Nederland op om mee te rellen met Marokkaanse supporters

Waylon roept Nederland op om mee te rellen met Marokkaanse supporters

Zijn slappe l*l is niet het enige mankement van Willem Bijkerk. Hij vindt het namelijk ook nog eens erg lastig om in te schatten wat wel en niet heel handig is om te doen. Waylon roept Nederland op om mee te rellen met Marokkaanse supporters. Dat is nou iets wat misschien wat minder handig is.

Lekker rellen

Het Nederlands elftal is in de tussentijd natuurlijk alweer uitgeschakeld van het WK Voetbal, maar Marokko kwam daarentegen wél verder in de wedstrijd. Omdat we in dit land samenleven met veel Marokkaanse Nederlanders krijgen wij veel mee van het enorme succes, zullen we maar zeggen. Zelfs de mensen die niet naar voetbal kijken, weten dat Marokko een wedstrijd heeft gewonnen wanneer mensen door de straten gaan rellen en toeteren.

Waylon roept Nederland op om mee te rellen met Marokkaanse supporters

Waylon plaatst een post op Instagram en schrijft erbij: “Zomaar een idee… Waarom gaan we niet met het hele land achter Marokko staan? Dit is een uniek en bijzonder moment voor alle Marokkanen… Laten we dit met elkaar gaan vieren! Dat zou pas echt “Multi-Culti” zijn.” Enig dat hij zo meelevend is, maar zou hij dan even vergeten zijn dat de Marokkaanse supporters het hele land afbreken met hun ‘gefeest’?

‘In elk volk zitten rotte appels’

In de reacties onder zijn post zijn verschillende meningen te horen. Een gedeelte vindt het een mooi initiatief terwijl er ook veel mensen zijn die er woest van worden. Waar iemand reageert het walgelijk gedrag te vinden van de Marokkaanse Nederlanders, vindt iemand anders dat kortzichtig: “Blijkbaar het enige wat je ziet, maar als Ajax wint en Bijlmer sloopt of Feyenoord wint en Rotterdam sloopt, dan praat je niet grappig hoor. In elk volk zitten rotte appels. Don’t get it twisted.”

[sc name=”waylon_instagram_marokko”][/sc]

Nog geen reacties