Vroegbejaarde Dionne Stax naar MAX

Vroegbejaarde Dionne Stax naar MAX

Dionne Stax naar MAX, niet te geloven, zo jong en al hoogbejaard. Als je niet in slaap kan komen hoeven er maar twee mensen aan je hoofdkussen een verhaaltje te komen vertellen en je maft zeker dertig uur. Nummer 1 is Henry Schut, zoals Johan Derksen hem noemt: de saaiste man van Nederland. Schut heeft een stemgeluid en het spreektempo van een ingevroren schildpad. Hij weet zelfs de beste voetbalwedstrijd tot een slaapliedje te maken met zijn bijzonder vermoeiende manier van doen.

Nummer twee is Dionne Stax. Ze heeft een heerlijke reet en als je door je wimpers kijkt best een leuk snoetje. Maar als het begint te praten ruik je alleen nog spruitjes en een advocaatje met slagroom. Ze is 36 jaar, maar heeft de uitstraling en de spraak van iemand van 72. Zo’n type die iedereen onvolwassen vindt, terwijl ze zelf gewoon een bejaarde is. Het wildste dat Dionne Stax ooit gedaan heeft is op de fluit van Humberto zitten. Het op twee na wildste dat Dionne Stax ooit heeft gedaan is een puzzelstukje in haar zak stoppen tijdens de kleuterschool. De volgende dag heeft ze het huilend teruggebracht.

Stax zou bij AVRO-Tros de ster worden. Ze faalde op werkelijk elk gebied. Ze vonden haar daar zelfs te saai. En nu gaat ze dus naar bejaardenomroep MAX. Dan ben je echt diep gevallen hoor, met je 36. “MAX gaf me als eerste de kans om mij als presentator te ontwikkelen. Dat heb ik enorm gewaardeerd, want daardoor ben ik nog meer van het tv-vak gaan houden. MAX voelt dan ook als een warm bad, een club waar ik me thuis voel.” Dat je je op die leeftijd bij een 65+ omroep zo thuisvoelt zegt echt iets over je ziel. Enfin. Veel plezier met elkaar. MAX Geheugentrainer is ook wel iets voor haar.