Televisie

Vriend van Peter Gillis onthult Peters ware aard: ‘Hij heeft twee persoonlijkheden’

Vriend van Peter Gillis onthult Peters ware aard: 'Hij heeft twee persoonlijkheden'

Vriend van Peter Gillis onthult Peters ware aard. Hij vertelt aan Story dat hij twee persoonlijkheden heeft. Daar kan hij over praten als ex-werknemer én familievriend. Volgens hem heeft Peter zich als een tiran gedragen tegen zijn werknemers.

Criminele activiteiten

We weten allemaal dat Peter Gillis de afgelopen jaren veel in de media is geweest vanwege criminele activiteiten en het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten. Daar bleef het niet bij, want zijn park ontving ook vele klachten wegens gebrek aan hygiëne. Robert, een ex-werknemer, kan in ieder geval de tekortkomingen aan hygiëne bevestigen.

‘Dat wil je allemaal niet weten’

Wat deed Robert precies voor Peter? Hij was operationeel manager en daarmee de rechterhand van hem, maar volgens Robert klikte dat niet helemaal lekker. Robert moest zes dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar staan voor Peter. Daar was Robert het niet helemaal mee eens. “Daarna ben ik het klachtencircuit ingegaan. Het gonsde van de klachten. Dat wil je allemaal niet weten…”, aldus Robert. Natuurlijk willen we dat wel weten.

Denk bij de klachten aan gevallen van poep, schimmel en bloed op de muren en meubels die bijna uit elkaar vallen. Volgens Robert vulde hij de klachten in, maar werd er vervolgens niets mee gedaan. “De meeste klachten hadden betrekking op de hygiëne en gebrekkige schoonmaak van de vakantieparken. Dat was niet best”, legt hij uit. Goor.

Vriend van Peter Gillis onthult Peters ware aard

Was dat dan waar de ellende ophield? Zeker niet. Robert kreeg een hartaanval en moest een stap terugnemen. Hij legt uit: “Toen was er weinig te doen en werd ik te duur. Maar omdat ik een vast contract had, had ik recht op een bepaald bedrag. Dat weigerde Peter Gillis te betalen. Toen heb ik er een advocaat opgezet en kreeg ik twee weken later alsnog dat bedrag. ‘Zo leer je je vrienden kennen’, klaagde Peter. Maar ik dacht: als we vrienden waren naai je mij geen oor aan!”

‘Hij heeft twee persoonlijkheden’

Volgens Robert bestaat Peter uit twee personen: “Peter Gillis heeft twee persoonlijkheden: werkgever en vriend.” Dat hebben op zich wel meer mensen, maar ook als werkgever dien je dat bedrag gewoon te betalen. Dit hele verhaal kon Robert kwijt aan Story, maar Peter is natuurlijk niet gediend van zijn uitspraken. “Peter is een beetje verbaasd over de uitspraken van Robert. Robert heeft immers een geheimhoudingsverklaring getekend. Dus hij mag eigenlijk niets zeggen, dan heeft hij een probleem”, valt in de Story te lezen. Oeps. Toch bedankt, Robert.

Nog geen reacties