Televisie

Veel medelijden voor Koen Pieter van Dijk en zijn overmatige drugsgebruik

Veel medelijden voor Koen Pieter van Dijk en zijn overmatige drugsgebruik

Uit de aflevering van HLF8 van gisteravond blijken mensen veel medelijden voor Koen Pieter van Dijk en zijn overmatige drugsgebruik te hebben. Het onderwerp ‘cocaïnegebruik’ wordt aangesneden, maar iedereen aan tafel lijkt het erg ongemakkelijk te vinden.

Ongemakkelijke stilte

Wat heerlijk om weer eens een totale ongemakkelijke stilte te moeten meemaken aan tafel van een talkshow. Tijdens de uitzending van HLF8 van gisteravond wordt het onderwerp ‘cocaïnegebruik’ aangesneden en om de een of andere reden vinden mensen dat een lastig onderwerp.

‘Ik heb hier nul verstand van’

Schijnbaar merken artsen in Nederland momenteel een forse stijging van neusklachten als gevolg van overmatig cocaïnegebruik. Als voorbeeld wordt de recentelijke neusoperatie van Koen Pieter van Dijk aangehaald. Frits Wester zegt snel over cocaïnegebruik: “Ik heb misschien veel foute dingen gedaan, maar hier heb ik dan weer nul verstand van.”

‘Ik vind het vooral sneu’

Jandino Asporaat, die aangeeft geen vraag te moeten krijgen over het poeder, noemt het vooral zielig: “Ik vind het vooral ook sneu voor hem en alle andere jongens en meisjes die zo moeten grijpen naar verdovende middelen om uiteindelijk iets te maken van hun leven. Als je zeker naar Koen kijkt: ze leiden een prachtig leven en het is allemaal top en zo, maar als je dan zoveel cocaïne moet gebruiken dat je neus verdwijnt… Heb ik het eerder met hem te doen dan dat ik er een oordeel over heb.”

Veel medelijden voor Koen Pieter van Dijk en zijn overmatige drugsgebruik

Tot nu toe durven de tafelgasten weinig te zeggen of komen ze niet verder dan medelijden. Gijs Staverman voegt ook weinig toe: “Ik heb er niet zo’n mening over, ik vind het ook wel iets sneus hebben.” Het moge duidelijk zijn dat het sneu is, maar er is in ieder geval niemand aanwezig die het bijvoorbeeld heel erg slecht vindt.

Na precies een minuut en vijftig seconden wordt het onderwerp alweer afgekapt. Je begint je af te vragen waarom je het hier überhaupt dan over zou gaan hebben. Het lijkt wel alsof men bang is om openlijk over het onderwerp te praten. Bijna alle tafelgasten kijken uit het hun ogen als een hert die in de koplampen van een auto kijkt. Cocaïne is namelijk bijna normaal te noemen onder ‘artiesten’.

Nog geen reacties