The Voice dondert uit elkaar

the-voice

Anouk stopt er mee. Ze wil niks meer met die “corrupte bende” te maken hebben. Wat wel een flink statement is als je naar alle andere bekende medewerkers van het programma kijkt. Zo is Wendy van Dijk heel erg aangeslagen, maar wist ze van niks, wat onmogelijk is. En laat Chantal Janzen weten erg boos te zijn, maar zij zit alweer jaren in een conflict met Linda de Mol, de vrouw van viespeuk Jeroen Rietbergen.

Anouk

„Nou, wat een pleuriszooi allemaal. Wat onwijs verdrietig en teleurstellend. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niks heb gezegd. Ik wilde eigenlijk even de aflevering van BOOS afwachten, aankomende donderdag. Maar nu na een aantal statements te hebben gezien van onder anderen Jeroen Rietbergen en ook na een paar telefoontjes die ik heb gepleegd met bepaalde mensen… ja, eigenlijk weet ik wel genoeg”.

„En ik heb besloten dat ik gewoon niet weer terug wil komen bij The Voice. Het is gewoon een corrupte bende. Ik wil niet werken op een plek waar mannen misbruik maken van hun positie en waar er bewust voor is gekozen dit stil te houden en om de andere kant op te kijken. Ja, dat kan echt niet, dat kan niet. Dan heb je echt een structureel probleem. Dat is gewoon niet waar ik zit. Daar wil ik geen onderdeel van zijn. Dus bij deze wil ik laten weten dat ik niet meer zal terugkomen bij The Voice of Holland.”

Chantal Janzen

“Aan de partijen en aan de mensen die blijkbaar al zo’n 10 jaar lang van de misselijkmakende praktijken bij The Voice afwisten, ze verzwegen en in de doofpot stopten, maar nu reageren in de pers met ‘we zijn enorm geschrokken’: laat deze woorden a.u.b. over voor de slachtoffers. Ja, ik presenteer dit pas twee jaar, en lees net in de pers dat ik er daarom ‘nog niet echt iets over kan zeggen’. Nee, het blijkt nu wel dat ik inderdaad heel veel NIET weet over dit programma. Maar twee jaar is lang genoeg om te weten dat er ook heel veel mensen, het merendeel, zijn die er WEL zuiver en snoeihard aan meewerken.”

Chantal heeft wel heel wat appeltjes te schillen met Linda de Mol, de vrouw van bandleider Rietbergen. De dames hebben al jaren beef. Ze heeft natuurlijk wel een punt. Linda en John de Mol weten al jaren van alle praktijken en hebben daar dus niks aan gedaan.

Wendy van Dijk

„Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de slachtoffers van ontoelaatbaar gedrag rondom The Voice, mensen die zo dapper zijn geweest om naar buiten te treden. Hun verhaal verdient het onafhankelijk en in alle rust te worden gehoord. Ik heb jarenlang met ziel en zaligheid gewerkt aan dit programma en dit soort gedrag nooit waargenomen. Het is een goede zaak dat er een onafhankelijk onderzoek gaat plaatsvinden dat we vooral in handen moeten laten van de professionele mensen die dat leiden. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe.”

Punt is alleen dat Wendy van Dijk ongeloofwaardig is. Haar man Erland Galjaard, in Hilversum Erland Geilaard genoemd, is een van de beste vrienden van Jeroen Rietbergen. Hij treedt zelfs samen met hem op. En Rietbergen is al eerder op het matje geroepen bij John de Mol. Daar moet Erland, die ook voor de Mol werkt en privé contact met Rietbergen onderhoudt, alles van hebben geweten. En de kans dat hij dat met zijn vrouw deelt, die 9 jaar bij The Voice heeft gewerkt, is 100%. Ze liegt dus. Zoals wel vaker.