Relletjes

TAFKAL: Het sprookje van Jan Roosje

Jan-Roos-Sprookje-Holle-Bolle-Gijs

In de nieuwste uitzending van TAFKAL (The Artists Formerly Known As Lama’s) maakt Jeroen van Koningsbrugge een enig grapje over ‘het sprookje van Jan Roosje‘.

Verderop in het artikel zal ik uitleggen wat TAFKAL nou eigenlijk precies is (voor de mensen die het niet weten), maar we beginnen met het item over Jan Roos. De mannen van TAFKAL gingen namelijk grappen over niet-bestaande sprookjes. Over Jan Roos wist Jeroen ook nog wel een sprookje te vertellen. Onderaan het artikel kan je deze bekijken. Kleine spoiler: wij hadden wel iets verwacht in de trant van de foto hierboven, maar Jeroen had iets anders in gedachten.

Wat is TAFKAL?

Iedereen kent ‘De Lama’s’ wel. Dat was een programma wat op televisie kwam toen het ook nog enigszins leuk was om naar die beeldbuis te kijken. Jeroen van Koningsbrugge, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Tijl Beckand maakte daar grapjes op improvisatieniveau. Op TikTok verschijnt hier momenteel ook regelmatig beeldmateriaal van.

Het was een redelijk geliefd programma, maar het werd van de buis gehaald. Nu, jaren later (14 om precies te zijn), probeert men er toch nog iets van te maken. De naam ‘Lama’s’ mocht niet meer gebruikt worden en daarom werd het TAFKAL.

Had het in de oude doos gehouden

Soms kom je iets tegen tijdens het opruimen van je huis en dan denk je: ‘goh, deze roze pony met grafkop en regenboogstaart heb ik al 14 jaar niet meer in m’n slaapkamer staan.’ (Ik voel dat dit zeer herkenbaar is voor de lezers van dit artikel). Vroeger was het leuk om dat in je slaapkamer te hebben staan. Betekent dat dan dat het leuk is om het nu weer neer te zetten? NEE, NATUURLIJK NIET.

Dank u wel.

[sc name=”tafkal_jan_roos”][/sc]

Nog geen reacties