Sylvana Simons komt niet opdagen bij HLF8: ‘veel te rechts’

Sylvana Simons komt niet opdagen bij HLF8: 'veel te rechts'

Sylvana Simons komt niet opdagen bij HLF8: ‘veel te rechts’. Gisteren werd ze uitgenodigd om aan tafel te zitten naar aanleiding van een aanvaring die ze in de tweede kamer had, maar Sylvana wilde niet komen, omdat de andere gasten ‘veel te rechts’ waren.

Aanvaring in de Tweede Kamer

Gisteren was er in de tweede kamer een aanvaring tussen Sylvana Simons en Dilan Yesilgöz. De Volkskrant vat de uitingen van Sylvana samen. Volgens haar zouden mensen die demonstreren tegen Zwarte Piet ‘al meer dan tien jaar ofwel door de politie in elkaar worden geslagen ofwel dat de politie toelaat dat relschoppers hen te lijf gaan.

‘Hell no’

VVD-minister Dilan ging daar keihard tegenin: “Ik laat niet 60.000 mensen die dag en nacht zich inzetten voor onze veiligheid wegzetten als een stel racisten. Hell no.” Dit fragment werd gisteren uitgezonden bij HLF8 waarna Albert Verlinde begon te klappen en medeVVD’er Fred Teeven zei: “Ik denk dat dit de enige goede reactie is van een heel waardige minister van Justitie.”

‘Namaakemoties’ van Sylvana Simons

Fred durft zelfs nog iets verder te gaan: “Ik vind dat Dilan het überhaupt fantastisch doet, maar dit is ook weer een bewijs dat ze het echt goed doet. De emoties van mevrouw Simons… Ik denk dat het een beetje namaakemoties zijn. Ik denk dat het bij de show hoort een beetje. Ik heb niet het gevoel dat dit heel oprecht was.”

Sylvana Simons komt niet opdagen bij HLF8

Dat was te kritisch geweest voor Sylvana om aan te vliegen, daarom kwam ze ook niet naar de talkshow. Ze was uitgenodigd als gast, maar belde op het laatste moment af, omdat ze hoorde wie er aan tafel zouden zitten en ze dat ’te rechts’ vond.

Albert zijn reactie hierop zullen we even negeren, omdat die zich opeens gediscrimineerd voelt vanwege z’n geaardheid. Zucht… Ze kon het rechtse geluid gewoon niet aan. Leonie ter Braak probeert Sylvana nog te verdedigen: “Dat is misschien ook niet een heel gekke gedachte, toch? Dan zit ze misschien wel vrij in haar uppie in wat een vrij moeilijk debat is.”

Fake News

Nou waren de gasten aan tafel ook best rechts, maar kom op, Sylvana… Je bent een politicus met een sterke mening. Ga een beetje stevig in je schoenen staan en kom naar de talkshow. “Ze is hier toch gewoon fake news aan het verspreiden? We spreken Forum voor Democratie ergens op aan, maar ik vind dit eigenlijk even erg. Je bent gewoon aan het neerzetten alsof we met een politie te maken hebben die meppend achter minderheden aan zit”, vindt Albert.

En daar komt hielenlikker en verdediger van Sylvana, Leonie weer: “Fake news? Haar frustratie is toch wel enigszins te begrijpen dat er niet is ingegrepen door de politie zaterdag?” Waarop Albert reageert met: “Dat is iets anders.” Haha, god… Dat is wel echt de beste verwering die ik in tijden heb gehoord.