STOP POLITIE! Ellie Lust bedreigd wegens vrouwenliefde

STOP POLITIE! Ellie Lust bedreigd wegens vrouwenliefde

Ellie Lust bedreigd, en als wij bij Roddelpraat ergens een hekel aan hebben is het wel geweld en/of dreigen met geweld. Wat een treurigheid is dat. Wij hebben een mening over alles en iedereen, maar mensen moet gewoon zichzelf kunnen zijn en hun leven inrichten naar eigen believen. Dat geldt natuurlijk zeker met wie je in de koffer ligt.

Dat Ellie Lust bedreigd is en van de vrouwtjes is staat nog net niet in neon op haar voorhoofd te knipperen. Maar het mag duidelijk zijn dat Ellie bij steen, papier, schaar altijd voor scharen kiest. De voormalig woordvoerder van politie Amsterdam was voor haar programma ‘Ellie op patrouille’ in Ethiopië. In dat Afrikaanse land is Ellie Lust bedreigd, daar zijn ze niet erg op mensen die op het gelijke geslacht vallen, dus moest Lust en haar team vluchten. Dat vertelt Elliehttps://www.roddelpraat.nl/stop-politie-ellie-lust-gewond/ in het boek ‘Als Je Maar Gelukkig Bent’.

“Ik kon het fanatisme daar niet inschatten. We zaten in een eenvoudig hotel in een sloppenwijk van de Ethiopische hoofdstad. Wat voor de opnames prima is, maar als ze me daar gevonden hadden met die kartonnen deuren was het klaar geweest. De volgende dag zouden we met de politie naar de grootste markt in Afrika gaan, dertienduizend kramen waar honderdduizenden mensen naartoe komen. Als je daar dan herkend wordt door die fanaten… Je strot wordt doorgesneden, je wordt gestenigd.” De presentatrice is met de eerst mogelijke vlucht terug naar Nederland gegaan en heeft daar aangifte gedaan. Ja, want dat helpt vast. De politie heeft niet eens tijd om in ons eigen land op te treden, maar Ellie wil dat ze naar Addis Abeba gaan om een bekeuring uit te delen.

Hypocriet

Overigens is Lust zelf ook niet vies om mensen op te ruien tegen een ander. In haar programma ‘Ellie aan de verkeerde kant’ (waarom noemt ze elk programma naar zichzelf?) liet ze de haatadvocaat Sydney Smeets op NPO1 vertellen dat onze Jan oproep tot geweld tegen homoseksuelen. Zonder enige wederhoor of onderzoek zond Lust dat gewoon uit. Overigens is er nooit iets mee gedaan. De politie “raakte de aangifte kwijt” en de Raad voor de Journalistiek is een wassen neus.