Stefano Holwijn mag niet op de buis vanwege zijn kleur

Defano-Holwijn

Dat zegt Stefano Holwijn. Hij verkondigde 4 jaar gelden dat ie op zeker een talkshow zou hebben, nu vier jaar later is de er niet en komt er ook niet. En dat is volgens de (ja wat is het eigenlijk? acteur of zoiets) jongeman vanwege zijn huidskleur. Holwijn is namelijk donker en in Nederland krijg je blijkbaar geen werk als je niet blank bent.

“Had je als je niet van Surinaamse komaf maar wit was geweest al wel een eigen talkshow op tv gehad?”, aldus NRC Handelsblad. Défano: “Zeker. Ik heb genoeg gesprekken gevoerd in Hilversum met mensen die mij graag wilden hebben, maar dan op een gegeven moment zeggen: ‘Daarboven heerst een bepaald systeem, een bepaalde hiërarchie, dus tja …’ Ze zeggen natuurlijk niet dat het komt omdat ik zwart ben. Maar dat voel je gewoon.”

Volgens mij is het juist een probleem in de media als je een blanke hetero man bent in de huidige extremistische zoektocht naar diversiteit en zou het juist een pré moeten zijn dat Stefano meer pigment heeft. Het zou natuurlijk ook zomaar kunnen zijn dat ie niet goed genoeg is. Of is dat ook racisme?