Stefano Holwijn mag niet op de buis vanwege zijn kleur

Dat zegt Stefano Holwijn. Hij verkondigde 4 jaar gelden dat ie op zeker een talkshow zou hebben, nu vier jaar later is de er niet en komt er ook niet. En dat is volgens de (ja wat is het eigenlijk? acteur of zoiets) jongeman vanwege zijn huidskleur. Holwijn is namelijk donker en in Nederland krijg je blijkbaar geen werk als je niet blank bent.

“Had je als je niet van Surinaamse komaf maar wit was geweest al wel een eigen talkshow op tv gehad?”, aldus NRC Handelsblad. Défano: “Zeker. Ik heb genoeg gesprekken gevoerd in Hilversum met mensen die mij graag wilden hebben, maar dan op een gegeven moment zeggen: ‘Daarboven heerst een bepaald systeem, een bepaalde hiërarchie, dus tja …’ Ze zeggen natuurlijk niet dat het komt omdat ik zwart ben. Maar dat voel je gewoon.”

Volgens mij is het juist een probleem in de media als je een blanke hetero man bent in de huidige extremistische zoektocht naar diversiteit en zou het juist een pré moeten zijn dat Stefano meer pigment heeft. Het zou natuurlijk ook zomaar kunnen zijn dat ie niet goed genoeg is. Of is dat ook racisme?

40 reacties op “Stefano Holwijn mag niet op de buis vanwege zijn kleur

 1. Robbie zegt:

  Jandino, Humberto, Natascha, Rayman, Williams, Noten zomaar een greep uit gedachte van donkere presentatoren!!! Ik voel hier een beetje microagressie Defano vies zielig slachtofferfiguur. Je heb gewoon geen talent voor tv klaar. Ze nemen me niet aan want ik ben zwart, godverdomme hee wat een treurnis gewoon……

  151
  4
 2. Jan zegt:

  Wat een jankbal.

  Zoek eens een paar ‘komische’ sketches op van deze man op YouTube.

  Echt geen ene fuck aan.
  Gewoon niet leuk.
  Soort Jandino Aspirant niet-leuk en daar kun je maar beter op tijd mee stoppen. Anders blijft het dooretteren.

  44
  2
  • Lucien zegt:

   Defano is echt best bekeken in Amsterdam-Zuidoost, je hoeft het niet te kijken natuurlijk maar er is wel degelijk een doelgroep.

   En die doelgroep kijkt al nooit meer naar NPO of de commerciëlen. Dus waarom zou hij zo graag op tv willen?

   Heeft imho nik te maken met kleur of talent, NPO is er voor kijkers die types als van Nieuwkerk en die vieze Paul de Leeuw willen zien. Dat ga je niet veranderen

   6
   4
 3. Pleun in the Morning zegt:

  Heeft niks met kleur te maken.
  Als hij dat erbij haalt dan heeft hij een flink gebrek aan zelfinzicht.
  Deze vent is nooit echt grappig.

  Door nu een soort huillie huillie te doen maakt hij het alleen maar moeilijker voor zichzelf om serieus genomen te worden. Laat hij eerst eens avond aan avond volle zaken trekken dan komt de rest vanzelf wel

  25
  0
 4. Anti alles zegt:

  Dit is het donkere tweeling broertje van Martijn Koning. lijden beide aan gigantische zelfoverschatting en zijn TOTAAL!! niet grappig. Ga een baan zoeken!

  39
  0
 5. RastaRacisti zegt:

  Wat een over het paard getilde swartjoekel zeg! Altijd hetzelfde liedje met deze pigmentverwenden: Het ligt aan mijn kleurtje. Nee loel, het is je totale gebrek aan talent en je onprettige uitstraling, jij non-valeur!

  41
  2
 6. Clubber Lang zegt:

  Het valt altijd op dat dit blijkbaar nooit gezegd wordt, maar het dan toch zo zou moeten zijn volgens de ‘onderdrukte’ doelgroep. Welke groep dat dan ook weer is.
  OF meneertje zwartjoekelpeertje,
  voel jij het alleen maar zo?
  Maakt het niet waar hè!
  Dat maakt het een minderwaardigheidscomplex.
  Maar goed, dat zal ook wel door de boze blanke man komen.

  16
  0
 7. DikkePapzak zegt:

  Maar dat” voel je gewoon”…kijk en dat is het dus altijd met mensen die zwart zijn en hun zin niet krijgen…die denken dan te voelen dat het vanwege hun huidskleur komt. Dit moet natuurlijk een open sollicitatie naar Omroep Zwart zijn…maarhoed…donkere mensen zijj natuurlijk zielig…dus die gaan zich ook extra zielig voelen. De NPO is zo woke als de pest…als het na 4 jaarniet gelukt is dan ligt het waarschijnlijk aan zijn talent. Daarnaast zijn er al 100.000 talkshows dus misschien ligt het aan het feit dat bijna alle C,B en A BNers een talkshow willen presenteren……nou..het volk is inmiddels klaar met alle bagger talkshows…heeft niets met pigment te maken

  13
  0
  • Jan R. zegt:

   Die man is in de leer geweest bij Sylvana Simons. Bij elk wissewasje trekt hij de racismekaart.
   Wobke Hoekstra heeft hij al eens bericht van microagressie jegens mensen van kleur dus het is de schuld van anderen.

   Echter, onze Delano heeft afgelopen MEI 2021 een prachtige show weggeven op televisie en de recensies van z’n vrienden bij de NRC waren lovend. Er keek alleen geen hond naar.
   51.124 kijkers zijn niet afgehaakt terwijl het in potentie best een goed format was, jammer dus dat Stefano Holwijn hem presenteerde want het was kut met peren.

   Dus beste Stefano, Delano, Defano, mocht je dit lezen: Je hebt je kans gehad en dit moet je niet willen.
   Ga eerst proberen te groeien en trek nooit gelijk de racisme kaart want dat is akelig irritant, en het is zéker irritant als mensen je een kans gaven en je het niet waarmaakt. Dan ben je gewoon niet goed genoeg en dat heeft niks met je huidskleur te maken.

   9
   1
 8. Quinsy Gario zegt:

  Ooit wel eens in je opgekomen dat het ook wel eens kan liggen aan het feit dat je er niet geschikt voor bent? Het niet kunnen verkroppen dat je ergens op basis van je kunde niet geschikt bent en dan maar roepen dat het aan je huidskleur ligt. Dood moe van dit soort types.

  6
  0
  • Clubber Lang zegt:

   Ja, natuurlijk. Ik ken echt weinig mensen die hier niet zo over denken.
   Maar moet je dan niet eerst bewijs hebben dat het rasisme is voor je die kaart mag trekken?

   Anders is het namelijk ook verschrikkelijk. Iemand beschuldigen van rasisme die niets verkeerds heeft gedaan of bedoeld. Enkel omdat iemand dénkt dat jij wel een slechte intentie moét hebben.
   Maar daar gaan we zo gemakkelijk aan voorbij hè.

   6
   0
   • Cancelcultuur zegt:

    Nou ja kom zeg.
    Dat kan de beste gebeuren

    Sylvana Simons roept ook steeds dat iedereen rassies is. Laatst zat ze nog de mensjes van de SP met wie ze een vleugel deelt(of meer een gang) te beschuldigen van rassies omdat ze nooit iets tegen haar zeggen. En als je wél iets zegt vind ze het sowieso rassies.

    Deze Stefano heeft goed opgelet. Jammer voor hem dat de kijker altijd gelijk heeft.
    En zonder kijkers ben je niks.
    Zonder talent ook by the way..

    10
    0
 9. Guido zegt:

  ‘Hij verkondigde 4 jaar gelden dat ie op zeker een talkshow zou hebben, nu vier jaar later is de er niet en komt er ook niet.’

  Deze is 100% zeker geschreven door iemand met Kameleon ogen en een kogelvrije kuif 😂

  1
  1
 10. Floris zegt:

  Die narcist heet Defano niet Stefano (waarom weet ik dit?).
  Hij krijgt geen show op TV omdat hij niet grappig en niet relevant is. Zelf bij de publieke omroep is er een ondergrens. Bovenal spreek hij geen groot publiek op TV aan. Wellicht heeft Blijlmer T.V. nog een slot te vullen.

  Succesvolle YouTube kwezels als Enzo Knol, Don de Jong enz. zouden belabberde cijfers scoren op TV.
  Zelfs de YouTube meisjes zouden alleen echt scoren als de PinUp club nieuw leven werd ingeblazen en ze daar in zouden opdraven.
  Jachtseizoen werkte ook niet op TV. Durf zelfs te stellen dat het hoog aanschreven succesprogramma Roddelpraat op TV lagere kijkcijfers gaat scoren dan op internet. Maar nog altijd meer dan Johnny de Mol Halfies8.

  2
  0
 11. Joost zegt:

  Wat moet het toch heerlijk zijn om al je onkunde en tekortkomingen af te schuiven op racisme, hetgeen ook meteen het grootste probleem is binnen die gemeenschap!

  3
  0
 12. Hendrik Jan de Tuinman zegt:

  Delano moet een geweldige schadevergoeding ter compensatie voor zijn beschadigde imago.
  En dan kan hij gelijk meteen herstelbetalingen eisen voor het schrappen Jurgen Raymann en Jandino. En ook voor Humberto Tan.

  Verder moet er een verplichte antidiscriminatie cursus komen voor alle tv-kijkers die geïnteresseerd zijn in het YouTube nivootje van Delano.
  En alle mensen die nog niet naar zijn programma gekeken hebben moeten verplicht dat YouTube kanaal volgen, dat zedan net zo lang moeten kijken tot ze zeggen dat ze het leuk vinden.
  En alle mensen met een eigen huis in de binnenstad van Middelburg, Amsterdam en Utrecht moeten een nakomeling van een slaaf adopteren en levenslang verzorgen die daardoor nooit meer hoeft te
  werken.

  Bovendien moeten alle grachtenpanden weggegeven worden aan de Delanos en de Sylvanas die niks hebben.

  8
  0
 13. Jezebel Grant zegt:

  Beetje onsamenhangend vriend.
  Maar je hebt wel gelijk.

  Nu de reclameblokken voor 50% door mensen van kleur bevolkt worden is het nu tijd om door te stoten naar de Actualiteitenrubrieken en de Talkshows.

  Minstens de helft van het publiek moet voortaan ook zwart worden om de diversiteit van onze samenleving uit te dragen en ook alle weerpresentatoren en sportverslaggevers. Iedereen zwart.

  Dan begrijpen de Nederlanders wat ze hebben aangericht onder onze voorouders. En Defano Holwijn mag dan elke avond een half uurtje rond half acht een talkshow presenteren op NPO3 met allerlei gasten van kleur aan tafel om grappig mee te praten.
  Jezebel

  8
  0
 14. Melissa zegt:

  Deze meneer heeft wel een punt. Kijk naar een RTL Boulevard. Dat is zo blank als het maar zijn kan. En dan heb je nog al die presentatieduo’s bij OP1. Het is allemaal wel heel ‘wit boos hetero mannelijk’ mensen. Draai die diversiteitskraan maar open.

  0
  4
  • Bijlmer Baby zegt:

   Nou ik vind dat ook inderdaad.

   Eigenlijk zouden wij hier in Nederland een regering moeten vormen met alleen maar zwarte mensen. Voor een jaartje of tien of zo.

   Waarom niet?
   In Suriname gaat het toch goed?
   En in Ghana en Tanzania en in Nigeria en in Somalië gaat het nog beter.

   Wie dat niet ziet heeft oogkleppen op en is een vooringenomen racist.

   3
   0
 15. Bij het kruisje tekenen zegt:

  Wees blij dat je niet op tv mag. Voor je het weet zit je met een hondje op een woonboot de hele dag aan de wijn. Of met je hondje in de zandbak met je neus in de witte poeder.

  1
  0
 16. De witte man die alles kan zegt:

  Misschien moet Stefano bij zich eens nagaan dat hij gewoon niet interessant genoeg is. Dan is wel heel droevig met hen gesteld. De lat in Hilversum ligt niet erg hoog namelijk. Tegenwoordig zie je elke gek met een gebrek op tv. Wat voelt het toch heerlijk om bl..k te zijn.

  0
  1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.