Stefano Holwijn beschuldigt Wopke Hoekstra van racisme

Défano Holwijn is een Nederlands youtuber, rapper en acteur voor de mensen die hem niet kennen. Hij beschuldigt in Het Parool demissionair minister Wopke Hoekstra van “microagressie” vanwege zijn huidskleur. Tijdens de talkshow De Vooravond noemde Wopke Défano namelijk Stefano en dat is niet per ongeluk, volgens Stefano.

“Het is een vorm van microagressie waar veel mensen van kleur mee te maken hebben. Ik snap dat er mensen zijn die denken: ach joh, het is toch niet erg als iemand zich een keer verspreekt? Maar het is niet één keer, het gebeurde bij mij twee keer in een week.” Misschien heeft het niks met jouw huidskleur te maken maar met je naam, Défano. Ik ken namelijk een roomblanke jongen, de zoon van Jan Roos, die heet Mauk. Die knul wordt steevast Maud genoemd. En nu? Is dat dan geen microagressie?

Racisme

Toch trekt Stefano met plezier de racismekaart. Hij zegt namelijk dat bij “witte Nederlanders” dit nooit gebeurt. Wat een racistische opmerking is. “Een naam als Xander de Buisonjé wordt nooit verkeerd uitgesproken, terwijl Défano Holwijn ook niet echt ingewikkeld is.” Ik denk dat Xander wel een paar duizend keer Sander is genoemd, maar ja je bent slachtoffer of niet. Hij huilebalkt verder: “Mijn moeder heeft me geleerd dat er veel op mijn pad kan komen, maar dat je altijd door moet. Niet dat je iets niet erg mag vinden of nergens van mag balen, maar je leven kan niet stoppen.” Jammer dat je moeder vergeten is je te leren dat je geen spijkers op laag water moet zoeken, zeker niet als het om zoiets ernstigs gaat als de beschuldiging van racisme.

25 reacties op “Stefano Holwijn beschuldigt Wopke Hoekstra van racisme

  • Allochtoon zegt:

   Ik vond Défano wel goed met zijn optreden bij de vooravond
   Maar microagressie??? Is dat een splinter in je vinger.
   Défano is zelf blind voor zijn culturele appropiatie. Waarom houdt hij de Nederlandse naam Holwijn aan. Verander officieel je achternaam naar een Afrikaanse achternaam .
   Hier wat voorbeelden:
   Gbadamosi , Olanrewaju Magoro,Madaki

   0
   0
 1. Robbie zegt:

  Haha hoe komt hij erop. Lijkt me overigens vreselijk om zo door het te leven te gaan. En nee Défano dan heb ik het niet over je bruine kleurtje hoor jongen, meer dat je overal haat achterzoekt. Eikel

  0
  0
 2. Dominique Weesie zegt:

  Kan dit? Of moet Wopke gecanceld worden?
  Dit kun je zien in mn nieuwe graf Programma van Powned. Met de lelijke uitgermergelde Martijn Koning en Vliegtuighoertje Katja Schuurman.

  0
  0
 3. Thierry Baudet zegt:

  Deze man ziet ze duidelijk vliegen. De reden waarom zijn naam vaak verkeerd wordt uitgesproken is omdat hij een totale nobody is die niemand kent. Who the fuck is Defona Holwijn?

  0
  0
 4. De racismekaart zegt:

  Hallo ik ben de racismekaart. Ik ben een populaire kaart tegenwoordig en ik word veelvuldig getrokken de laatste jaren. Mensen je moet er wel snel bijwezen want de racismekaarten zijn bijna niet meer te verkrijgen, ze vliegen de deur uit. Ik kan de vraag niet meer bijhouden.
  Wees snel want OP=OP

  0
  0
 5. Nature2 W28000 zegt:

  705278 332520Highest quality fella toasts, or toasts. will most certainly be given birth to product or service ? from the party therefore supposed to become surprising, humorous coupled with enlightening likewise. very best man speaches 573446

  0
  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.