Televisie

Slecht nieuws voor Talpa: ‘duurste flop ooit’

Slecht nieuws voor Talpa: 'duurste flop ooit'

Slecht nieuws voor Talpa, want het nieuwe programma Avastars bleek gisteravond ‘de duurste flop ooit’ te zijn. Er keken té weinig mensen naar een format die waarschijnlijk een miljoen euro per aflevering heeft gekost.

Slecht nieuws voor Talpa

Gisteravond werd de eerste aflevering van het programma ‘Avastars’ uitgezonden op SBS6. De voorspelling was al dat dit format het niet goed zou gaan doen, maar de cijfers blijken nog veel erger tegen te vallen dan iemand ooit had kunnen denken.

‘Duurste flop ooit’

Tina Nijkamp is in de kijkcijfers gedoken en deelt haar analyse met haar volgers. Ze schrijft: “Ongelofelijk. Slechts 304.000 kijkers voor Avastars. En dus natuurlijk niet in de top 25. DRAMA. Opnieuw een format aan diggelen voor John de Mol. Ik vermoed zijn duurste flop ooit. Het zou de nieuwe Voice moeten worden maar dit programma is nu al zijn stem kwijt. Wat een nachtmerrie voor John de Mol, Kalvijn, Nick en Simon, Nicky Romero, Dan Karaty en het team. En wat een kijknachtmerrie voor de kijkers: de recensies zijn bar slecht en dus waarschijnlijk volgende week nog minder kijkers. Wat nu?”

Slechte recensies

Het moge duidelijk zijn dat het programma op alle mogelijke manieren slecht scoort. Het werd nauwelijks bekeken en de mensen die wel de moeite namen om te kijken, vonden het verschrikkelijk. Het leek nog slechter te scoren dan de andere flop ‘Ministars’. Wel scoorde het iets beter dan Nix Factor, maar dat kan ook niet anders, want daar keek écht niemand naar.

Wat nu?

Wel blijft de vraag rechtop staan wat er nu met het programma gaat gebeuren. Tina heeft daar ook over nagedacht: “Wordt het uit het schema gehaald? Ik vermoed van niet, ook omdat Nix Factor net naar de nacht is verhuisd. Wat dan? Ik denk wellicht dat ze de serie gaan inkorten met een paar afleveringen en nog een herhaling inplannen op NET5 en/of SBS6. Conclusie is wel dat dit tv programma nu al reddeloos verloren is. De kijker wil er gewoonweg niet naar kijken.” Oeps… Bekijk een fragment onderaan het artikel.

Watch on YouTube

Nog geen reacties