Uit eerste hand

Sinterklaas is ondanks bootproblemen toch aangekomen in Nederland

Sinterklaas is ondanks bootproblemen toch aangekomen in Nederland

Ach, wat mooi! We mogen ons schoen allemaal weer zorgeloos gaan zetten, want Sinterklaas is ondanks bootproblemen toch aangekomen in Nederland. Wie had dat nou gedacht? Wat zijn we verbaasd met z’n alle! Gelukkig kunnen de getraumatiseerde kinderen ook weer stoppen met de therapie.

Toch aangekomen in Nederland

Zojuist is Sinterklaas gewoon aangekomen in Hellevoetsluis nadat de pakjesboot gezonken was. Heel Nederland zat natuurlijk in onwijze spanning toen het op het Sinterklaasjournaal te zien was hoe de pakjesboot naar de bodem van de zee zonk. Veel kinderen werden getraumatiseerd door het journaal en Twitter ontplofte van de boze ouders.

Ondanks bootproblemen

Na twee jaren van corona werd de intocht dit jaar weer voorzien van publiek. Maar hoe kwam de Sint dan aan als de boot gezonken was? Nou, per vliegtuig. Presentatrice Dieuwertje Blok kreeg contact met Sinterklaas die opeens vanuit een cockpit communiceerde. Hij zei dat alles goed ging en de kinderen waren weer gerustgesteld.

Vanwege drukte op de Nederlandse vliegvelden moest Sinterklaas natuurlijk omvliegen via Duitsland. Dat is logisch! Vervolgens wist hoofdpiet nog een vliegveld bij Hellevoetsluis te vinden waar ze konden landen. Hè, wat fijn! Vanaf het vliegveld kon hij zijn weg vervolgen met een nieuwe stoomboot.

Schijnbaar is Sinterklaas geen klimaatgekkie (of het is zo’n hypocriete), maar een vlucht in een gigantisch vliegtuig wimpelt hij niet af. Gelukkig maar. We waren al bang dat de stoomboot vervangen zou worden door een elektrische variant of zoiets dergelijks, maar nee hoor. Goh, we kunnen allemaal weer rustig ademhalen als we onze schoen vanavond zetten.

Nog geen reacties