Sinterklaasjournaal onder vuur na zinkende pakjesboot: ‘kind helemaal overstuur!’

Sinterklaasjournaal onder vuur na zinkende pakjesboot

Sinterklaasjournaal onder vuur na zinkende pakjesboot. Gisteravond was in de uitzending namelijk te zien hoe de boot van Sinterklaas ten onder ging. Ouders twitteren nu boos over de verhaallijn, omdat ze met een getraumatiseerd kind thuis zitten die niet meer wil slapen.

‘Een rel op sociale media’

Bij De Telegraaf wordt er zelfs gesproken over ‘een rel op sociale media’. Kinderen zaten huilend voor de televisie toen de pakjesboot veranderde in de Titanic 2.0. Eerst werd de spanning al opgebouwd, omdat er een lek in de boot zou zitten en de pakjes onder water kwamen te liggen. Oh, nee!

Sinterklaasjournaal onder vuur na zinkende pakjesboot

Maar gisteren werd pas echt de laatste klap in het gezicht van de gelovige kindjes uitgedeeld, want de boot zonk helemaal naar de bodem. En dat terwijl Sinterklaas morgen al aan moet komen in Nederland! Ook is het niet duidelijk of Sinterklaas en de pieten nog aan boord waren. Kinderen zijn volledig getraumatiseerd.

Weg met de stoomboot

Het ergste is ook nog dat de pakjesboot waarschijnlijk gezonken is, omdat de stoomboot geruimd moet worden. In de tijd waar we verzuipen tussen de klimaatactivisten, moet er natuurlijk een boot komen die beter is voor het milieu. Zou het zo zijn dat we vandaag ineens een elektrische boot zijn verschijnen op het journaal? Het Sinterklaasjournaal onder vuur want dit moet toch niet gekker worden.

‘Kind helemaal overstuur!’

“En bedankt NPO3, weg avond. Kind helemaal overstuur. Dit wordt een latertje!”, schrijft een ouder op Twitter. En die ouder is niet de enige die niet te spreken is over het journaal. Op Twitter zijn er alleen vandaag al meer dan 400 tweets geplaatst waarin het Sinterklaasjournaal onder vuur een hoofdonderwerp was. En de meeste daarvan zijn niet positief.

Bekijk onderaan het artikel het fragment van de uitzending waar te zien is hoe de pakjesboot op tragische wijze ten onder gaat en waarom Sinterklaasjournaal onder vuur ligt.

Sinterklaasjournaal | NPO3