Televisie

Shockerend bewijsmateriaal tegen Marco Borsato: ‘ik schrok me te pletter’

Shockerend bewijsmateriaal tegen Marco Borsato: 'ik schrok me te pletter'

John van den Heuvel schrok van shockerend bewijsmateriaal tegen Marco Borsato. In de podcast ‘Ongefilterd’ geeft hij te kennen welk bewijs er tegen Marco ligt en wat dat met hem deed. ‘Ik schrok me te pletter’, vertelt hij.

Aangifte door jonge vrouw

Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat een vrouw van begin twintig aangifte deed tegen Marco Borsato. Het ging niet over een recent geval, maar over een misbruiksituatie toen ze nog maar vijftien jaar oud was. Ondanks het feit dat de aangifte al een tijdje terug ingediend werd, heeft het OM nog niet besloten of hij vervolgd wordt. Misdaadverslaggever John van den Heuvel is echter overtuigd van een vervolging.

Shockerend bewijsmateriaal tegen Marco Borsato

In de podcast ‘Ongefilterd’ vertelt John: “Wat ik in het geval van Marco Borsato heb gezien is dat er in ieder geval bewijsmiddelen zijn die ertoe zouden kunnen leiden dat hij veroordeeld zou worden.” Hij legt uit dat er meer dan genoeg bewijs is om hem te vervolgen. “Er is een dagboek van het meisje waarin bepaalde dingen zijn omschreven, er zijn de-auditugetuigen, dus vriendinnen van haar uit die tijd die geïnformeerd zijn over wat er is gebeurd, er zijn geluidstapes, noem maar op. Dus er is wel bewijs en dat moet gewogen worden door een rechtbank als het tot een vervolging komt”, aldus John.

Vervolging?

Gaat Marco dus vervolgt worden? “Dat acht ik zeker niet uitgesloten, nee. Als je een beetje naar de strafmaat kijkt in dat soort zaken… Het is wel afhankelijk van hoe de rechtbank het weegt. Bij Glennis Grace heeft de rechtbank ook meegewogen dat ze ook publicitair het nodige over zich heen heeft gehad”, vertelt John.

Volgens John ligt het ook aan de vrouw die de aangifte deed: “Het hangt er ook van af hoe de aangeefster daarin staat. In dit geval weet ik dat zij heeft gezegd: ‘Ik hoef geen geld. Ik wil alleen dat hij erkent dat hij fout heeft gezeten.’ Misschien kan er dan nog iets gebeuren qua onderhandelingen buiten de rechtszaal om. Dat weet ik allemaal niet.” Of er nog dingen aan de zaak worden toegevoegd betreffende de misstanden bij TVOH weet John ook niet.

‘Ik schrok me te pletter’

Wel is John van den Heuvel in ieder geval inmiddels overtuigd van Marco’s schuld na het ontdekken van het bewijsmateriaal tegen de zanger. “Wat ik ervan vind is niet zo interessant, het gaat om wat de rechtbank ervan vindt, maar ik schrok me wel te pletter toen ik het allemaal hoorde en las”, legt hij uit. Oeps, Marco… Daar ga je dan.

Nog geen reacties