Roxeanne Hazes dient een klacht in tegen Story

Story schreef een artikel over de dochter van André Hazes, maar dit zou volstaan met onwaarheden. Maar nu: Roxeanne Hazes dient een klacht in tegen Story bij Raad voor Journalistiek.

Het gaat om een artikel dat ze zowel op de website als in de papieren versie van het blad hadden geplaatst met de titel: “Roxeanne loog altijd al en doet dat nog steeds”. Vergelijkbare tekst stond zelfs op de cover van het blad. Nu wil Roxeanne een rectificatie.

Story is met dit artikel, dat vol aantoonbare leugens staat, wat ons betreft een grens overgegaan. Het blad wist dat de feiten anders lagen en heeft toch willens en wetens uitspraken van een vermeende huisvriend van de familie als feiten gepresenteerd”, aldus raadsman Bernard Tomlow.

De advocaat van Roxeanne laat weten dat ze een overzicht met alle onwaarheden bij het indienen van de klacht heeft gegeven. Ook zegt de advocaat: “Door dit te doen draagt Story bij aan een wereld waarin feiten niet meer tellen. Dat wil Roxeanne op alle manieren die in haar macht liggen tegengaan.” Oh, dus het gaat Rox niet om haar eigen belang, maar om the greater good. Sure.

Maar Rox deugt zelfs nog meer. Ze heeft namelijk expres een klacht ingediend bij de Raad van Journalistiek in plaats van dat ze er een zaak van maakt. Zo stelt Tomlow: “Wij willen dat de Raad duidelijk maakt dat ook dit soort bladen of juicekanalen verplicht zijn journalistieke waarden als check en dubbelcheck of hoor- en wederhoor te respecteren.”

Dit voelt natuurlijk wel als een indirect dreigement tegen ons, maar prima. De raadsman laat ook duidelijk weten dat de Story iets suggereert in het artikel als de waarheid, omdat iemand het heeft gezegd. Daarmee worden ‘de journalistieke waarden overboord gegooid’.

14 reacties op “Roxeanne Hazes dient een klacht in tegen Story

  1. Jan Roos zegt:

    Ik heb bij de slijter een hele mooie fles Château Margaux uit 2016 gezien. Kosten €799,- , ik wil de donateurs toch vragen om dit voor mij te realiseren. Dank u.

    3
    3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.