Rogier Smit heeft geen vrienden: ‘ik vind het heel verdrietig’

Rogier Smit heeft geen vrienden: 'ik vind het heel verdrietig'

Aan het blad ‘Vriendin’ vertelt de grootste en zielige junk van Nederland een triest verhaal. Rogier Smit heeft geen vrienden meer sinds de breuk met Frank Jansen. Alsof dat de enige reden is dat hij zijn vriendschappen verloor…

Rogier Smit heeft geen vrienden

Niemand mag alleen zijn met kerst. Toch is Rogier Smit zo alleen als het maar kan. Hij voelt zich erg eenzaam, omdat hij sinds de scheiding met Frank Jansen veel vrienden is verloren. Vol verdriet vertelt hij zijn trietse verhaal aan het blad ‘Vriendin’.

Comfortabel in de slachtofferrol

“Ik ben door de scheiding veel vrienden verloren. Heel veel”, vertelt Rogier. “Ik voelde me in onze relatie als een first lady, een beetje dat stand by your man-idee. Dat is zoals ik was: ik stelde me bescheiden op. Nou zal niet iedereen dat beamen, maar geloof me, dat is echt zo. Het draaide vaak om hem en om zijn vrienden.” Oh, bah… Daar komt de slachtofferrol weer. Wat voelen veel BN’ertjes zich toch comfortabel in die rol, hè?

‘Zij kozen partij’

Wel begrijpt hij zelfs ook dat het over de vrienden gaat die in eerste instantie bij Frank Jansen vandaan kwamen. “De vrienden die ik na de scheiding verloren ben, waren in eerste instantie zijn vrienden. Maar in die twintig jaar dat we samen waren, zijn het ook mijn vrienden geworden. Alleen kozen zij partij voor hem. Dat begrijp ik ergens wel”, legt hij verder uit. Nou, mooi. Zeik dan niet zo.

‘Ik vind het heel verdrietig’

Nee, hoor. Het gejank is nog niet afgelopen. Rogier vervolgt: “Dat ze mij geen hart onder de riem hebben gestoken toen ik door die moeilijke periode ging, vind ik heel verdrietig, na twintig jaar vriendschap.” Tja… Zo gaat het na een scheiding. Mensen komen en mensen gaan. Alleen over één ding ben ik niet helemaal zeker.

Idioot gedrag

Hebben die vrienden hem echt verlaten vanwege de breuk met Frank? Of klinkt het misschien aannemelijker dat ze weg zijn gegaan, omdat Rogier gewoon een junkie is die zich alleen maar als een idioot kan gedragen? Tijdens zijn relatie met Frank moest hij zich een beetje inhouden en dat ging ook prima, maar nu komt de wilde in hem weer naar boven. Prima, maar daar verlies je inderdaad wat mensen mee.

‘I’m a new butterfly’

Naar eigen zeggen is Rogier veel beter uit de scheiding gekomen. Ja, precies. “I’m a new butterfly“, zegt hij zelf. Godsammekrake…