Instagram

Risico op internationale reputatieschade voor John de Mol is groot: ‘zo pijnlijk’

Risico op internationale reputatieschade voor John de Mol is groot: 'zo pijnlijk'

Risico op internationale reputatieschade voor John de Mol is groot. Tina Nijkamp legt uit dat Avastars nóg slechter heeft gescoord dan voorheen en dat dit niet goed is voor de reputatie van de Nederlandse televisiebaas.

Duurste mislukking ooit

Het is de grootste en vooral duurste mislukking van John de Mol ooit: Avastars. Het programma waarin een danser en een zanger worden omgetoverd tot één slecht Sims-poppetje kost een godsvermogen, maar levert minder dan niets op. Elke week zien we de kijkcijfers dalen en elke week is het nog slechter dan verwacht werd.

‘Onwaarschijnlijk laag’

Tina Nijkamp heeft de cijfers wederom geanalyseerd en schrijft op Instagram: “Het staat er echt: 93.000 kijkers voor Avastars. Het kon dus nog lager dan de 117.000 van vorige week. Onwaarschijnlijk laag. Voetbal was qua wedstrijd gisteren een blamage, maar kijkcijfertechnisch is dit de blamage van de avond.” Daar heeft ze de televisie van gisteravond mooi in weten samen te vatten.

Record

Één voordeel: John heeft met Avastars een record weten te behalen. Ondanks het feit dat een aflevering van Avastars naar schatting tussen de 750.000 en 1 miljoen euro kost, behaald het een laagterecord als het op de kijkcijfers aankomt. “Laagste cijfers ooit voor familie entertainment primetime”, aldus Tina. En dat terwijl het een vermogen heeft gekost om te produceren.

Risico op internationale reputatieschade voor John de Mol is groot

Alsof dat al niet erg genoeg is, vreest Nijkamp voor een nog groter probleem: “Het is ook niet te hopen dat deze cijfers internationaal worden opgepikt door toonaangevende mediasites als The Wit of C21Media, want dan levert dit John de Mol internationaal ook wellicht reputatieschade op. En dat kan hij er naast het Voice schandaal niet bij hebben.” Dat zou voor John de ondergang kunnen betekenen. Tina vraagt zich daarom ook af waarom hij deze keuzes heeft gemaakt. “Vraag blijft: waarom heeft hij dit in het schema laten staan? En voor wie? Zo pijnlijk en niet goed voor je zelfvertrouwen lijkt me, ook niet voor bijvoorbeeld Nick en Simon en Kalvijn.” YouTuber Kalvijn is tot nu toe angstvallig stil en dat kan ik wel goed begrijpen.

Nog geen reacties