Raymi Sambo: “Had lagere straf gekregen als ik wit was geweest”

Raymi-Sambo

Nu weten wij alles van rechters die graag mensen straffen omdat ze een hekel aan ze hebben. Wat zeg ik? Als Dennis en Jan alleen langs een rechtbank lopen schreeuwen ze binnen al dat ze schuldig zijn. Maar acteur Raymi Sambo maakt het wel erg bont. Hij is vanwege zijn huidskleur harder gestraft, denkt ie.

Die mafkees sloeg een vrouw zomaar een gebroken neus en nu piepen omdat ie 100 uur moet schoffelen. Hij mag blij zijn dat ie niet de bak indraait. En dan ook nog eens het gore lef hebben om de rechter voor racist uit te maken. Alsof blanke vrouwenmeppers in bescherming worden genomen. Wat een kletskoek.

Hij vindt ook nog eens dat ie als BN’er al genoeg is gestraft omdat hij publiekelijk aan de schandpaal zou zijn genageld. Maar mag ik die druif er even aan herinneren dat hij toch echt zelf de neus van een dame in stukken heeft geslagen.

Raymi Sambo is van mening dat hij een hogere straf gekregen heeft door zijn huidskleur

Raymi Sambo zat vast met een verbitterde uitdrukking op zijn gezicht in de rechtszaal terwijl hij naar de rechter luisterde. Hij had een aantal ernstige vergrijpen begaan en wist zelf ook al wel dat hij een gevangenisstraf te wachten stond.

Toen de rechter uitspraak deed, werd Raymi’s straf bekendgemaakt en hij kon niet geloven wat hij hoorde. Hij had een veel langere straf gekregen dan hij had verwacht, en hij was ervan overtuigd dat hij deze behandeling alleen had gekregen omdat hij zwart was.

“Dit is onrechtvaardig,” riep hij uit, terwijl hij opstond en naar de rechter wees. “Als ik wit was geweest, zou ik een veel lagere straf hebben gekregen. Dit is pure discriminatie.”