Uit eerste hand

Peter Gillis moet minimaal 1 miljoen euro betalen: ‘het kan verhoogd worden’

Peter Gillis moet minimaal 1 miljoen euro betalen: 'het kan verhoogd worden'

Peter Gillis moet minimaal 1 miljoen euro betalen wegens het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten. Het bedrag kan later nog verhoogd worden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Peel en Maas in Limburg weten. Een eerdere dwangsom heeft Peter namelijk niet weerhouden van het illegaal huisvesten.

Peter Gillis moet minimaal 1 miljoen euro betalen

Vandaag maakte de gemeente Peel en Maas in Limburg bekend dat de dwangsom van een miljoen euro officieel aan Peter Gillis is opgelegd. Hij moet deze dwangsom betalen, omdat hij arbeidsmigranten illegaal aan het huisvesten is op zijn vakantiepark De Berckt in Baarlo. Het eerder bezwaar dat Peter Gillis deed, werd door de gemeente afgewezen. Hij zou nog wel in hoger beroep kunnen gaan, maar die beslissing moeten we nog afwachten.

‘Het bedrag kan verhoogd worden’

Maar het lijkt niet bij die ene miljoen te blijven, want de gemeente heeft hem opnieuw een last onder dwangsom opgelegd van 300.000 euro, omdat de arbeidsmigranten nog steeds op zijn park zitten. Dat bedrag kan in de toekomst zelfs opgehoogd worden tot 1,2 miljoen euro als meneer Gillis in gebreken blijft. Een woordvoerder van de gemeente legt uit dat een eerdere dwangsom ook niet het gewenste effect had. “Daarom is het nieuwe bedrag verhoogd van 250.000 naar 300.000 euro. Dat kan maximaal vier keer gebeuren, na elke controle wanneer blijkt dat hij nog steeds in overtreding is. De hele procedure begint weer van voren af aan”, aldus de woordvoerder.

Risico tot misbruiken van de vergunning

Na een toetsing volgens de Bibob (de Wet bevorderingen integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) wees de gemeente een vergunning voor het park af. Het risico dat die gebruikt zou worden om op een illegale manier inkomsten te generen was te groot. Uit eerder onderzoek door het AD eind vorig jaar bleek dat voor vijf van zijn negen vakantieparken sluiting dreigt. Het ziet er allemaal niet zo goed uit voor Peter Gillis.

Nog geen reacties