Personeel nog altijd bang voor John de Mol: ‘gedraagt zich als een klein kind’

Personeel nog altijd bang voor John de Mol: ‘gedraagt zich als een klein kind'

Personeel nog altijd bang voor John de Mol. Dat laat een anonieme bron ons weten. Hij werkte achter de schermen bij het programma ‘Avastars’ en doet een boekje open over het gedrag van meneer de Mol tijdens de opnames.

Technische flop

Een paar dagen geleden werd bekend dat YouTuber Kalvijn het Talpa-programma ‘Avastars’ op televisie gaat presenteren. Bij dit programma was natuurlijk genoeg personeel achter de schermen aan de slag. Één daarvan doek een boekje open over de productie ervan: “Ruim een jaar geleden zijn ze al begonnen aan dit programma, maar technisch kregen ze het niet zoals “John” het wilde.” Volgens onze bron heerst er nog altijd een angstcultuur bij Talpa dankzij John.

‘Gedraagt zich als een klein kind’

Omdat de Avastars uit het programma niet om aan te zien waren, werd er iemand ingeschakeld vanuit LA om het opnieuw te laten animeren, maar volgens onze bron was John nog altijd ontevreden. “John de Mol gedraagt zich dan met behulp van regisseur echt als een klein kind”, vertelt hij.

Er werden hele viewing ruimtes inclusief catering ingericht voor John, om hem hopelijk tevreden te kunnen stellen. En gelijk hebben ze, want je zou denken iedereen te kunnen paaien met een lekkere snack, maar John bleef ontevreden. Onze bron legt verder uit: “Uiteindelijk hebben ze het nu maar op zender gegooid anders duurt het te lang.”

Personeel nog altijd bang voor John de Mol

“Kortom, we hebben meer dan een jaar met man en macht gewerkt, niet om een mooi programma te maken, maar om John de Mol tevreden te houden.” Ja… Dat is op zich natuurlijk geen nieuwe informatie. Meneer de Mol is de grote baas en alles zal precies gebeuren zoals hij dat wil. Dat is ook altijd al zo geweest. Het is mede daarom ook interessant hoe een Matthijs van Nieuwkerk aangevallen wordt vanwege zijn gedrag achter de schermen terwijl er nog honderd van zulke mensen rondlopen. En de grootste l*l is de grootste baas himself: John de Mol.

Een mager salaris

Oké, maar als je daar nou lekker voor betaald krijgt kan je het ook gewoon laten gaan, toch? “Dit is waarom er een angstcultuur heerst binnen het bedrijf. Je werkt hard voor een mooi programma, je ziet en hoort nooit wat van JdM en vervolgens komt er een angstige producer vragen of je nog even twintig uur wilt overwerken, omdat John niet tevreden is. En dan zit je voor een mager salaris, 50-60 uur in de week kut klusjes te doen.” Oh, nee, toch niet.

Flopper de flopper de flop

We hadden trouwens al voorspeld dat ‘Avastars‘ een flop-programma zou gaan worden, omdat het al klonk als een slecht idee en ook nog eens gepresenteerd werd door YouTuber Kalvijn. En daar houdt het niet bij op, want ook Nick en Simon zijn van de partij. Nu weten we het echter zeker: dit wordt een flop. Als we nu al weten dat de animatie van dé Avatars niet lukt… Succes ermee!