Entertainment

Patty Brard: ‘Ze vroeg of iemand kon uitleggen hoe ze coke moest snuiven’

Patty Brard

Patty Brard heeft zich naar eigen zeggen niet bemoeid met de totstandkoming van haar eigen dramaserie ‘PATTY’. De dame legt in een uitgebreid gesprek met Mezza uit dat ze heeft ‘leren loslaten’.

Patty Brard: ‘Ze vroeg of iemand kon uitleggen hoe ze coke moest snuiven’

“Bovendien laat Will Koopman (regisseuse) zich echt niet leiden”, aldus Patty Brard. “Nee, ik lieg. In het begin heb ik haar gestalkt. Dan belde ik haar bijvoorbeeld bij geruchten over de rolbezetting: hallo, mag ik ook heel even… Nou nee, dat mocht dus niet. Maar hoe leuk dat Holly mij speelt. Ik ben van de generatie van haar ouders, Sandra en Herman. Ik kwam ze vaak tegen in het circuit. Wel heftig dat Holly Mae Brood dingen moest doen uit het leven dat de Broods en ik hebben geleid. Ik hoorde dat ze op de set vroeg: kan iemand mij uitleggen hoe ik coke moet snuiven? Niemand reageerde. Toen zei Will: stelletje lafbekken, ik laat het je wel even zien.”

De serie ‘PATTY’ voegt niets, maar dan ook helemaal niets toe. Daar denkt de dame anders over. “Het is een gedramatiseerd levensverhaal dat vanaf mijn jeugd mijn hoge pieken en diepe dalen toont”, zegt Patty Brard. “Succes in de showwereld, optredens in het buitenland, geluk in de liefde. Maar ook mijn faillissement, ruzie met mijn zus en mijn dochter Priscilla die ik daardoor tien jaar niet zag. Will Koopman kwam anderhalf jaar geleden naar me toe en zei dat ze fan was van mijn doorzettingsvermogen. Dat ik een voorbeeld ben voor vrouwen die denken dat er geen licht aan het einde van de tunnel is. Ze voegde toe: jij bent één keer vaker opgestaan dan gevallen, een feminist die bestond voor het woord was uitgevonden. Haha, ja: ze wist natuurlijk precies hoe ze me erin moest l*llen.”

Patty Brard: ‘Misschien heb ik me ergens stiekem toch wel gediscrimineerd gevoeld’

In één van de scènes is te zien dat Patty Brard bleekwater in een bad giet, nadat ze werd uitgescholden voor ‘poeppinda’. Waarom hebben we de dame, in tegenstelling tot vele anderen, nooit eerder over discriminatie gehoord? “Omdat ik me nooit gediscrimineerd heb gevoeld, maar misschien ergens stiekem toch wel”, vertelt Patty. “In mijn onderbewustzijn. Het is echt gebeurd, maar wel aangedikt. In PATTY ging het om een halve fles, in werkelijkheid was het een veel kleinere hoeveelheid waar ik toch al huidirritaties van kreeg.”

5 reacties

Scooby Doo

Terwijl de tuinen nog in de winter modus zijn, staat er wat onkruid in. Zelfs onkruid ziet er stukken beter uit dan Patty Brard. En Patty Patty Patty praat poep, heeeel veel poep.

Official Peter G

Stuur Floris Wyers even langs die is expert

Pety pety pety

Kijk en dat is nu het voordeel van vriendin van de show Paty Paty Paty. Die heeft busladingen naar binnen gesnotterd, en kan de regisseuse en actrice vast laten zien hoe alles in het werk gaat.

Natnek

Die holly is toch helemaal niet van herman?

Krisztina

Dat Veenlijk houdt niet op he?? Niet vanzelf…….