Televisie

Patty Brard terroriseerde redactie: ‘Matthijs van Nieuwkerk van Shownieuws’

Patty Brard terroriseerde redactie: 'Matthijs van Nieuwkerk van Shownieuws'

In 2011 plaatste de Mediacourant al een artikel over Patty die de boel achter de schermen zou terroriseren. En daar waren zij niet de enige in, want ook het AD plaatste in 2016 een artikel over Pat die mensen achter de schermen uitschold. Patty Brard terroriseerde redactie achter de schermen. Ze is de Matthijs van Nieuwkerk van Shownieuws.

Matthijs van Nieuwkerk onder vuur

Matthijs van Nieuwkerk kwam zwaar onder vuur te liggen toen een artikel van de Volkskrant met de rest van de wereld deelde hoe hij grensoverschrijdend gedrag vertoonde achter de schermen van De Wereld Draait Door. Patty Brard stond vooraan om te pleiten voor een verbanning van Matthijs van Nieuwkerk op de televisie.

Patty reageert hypocriet

Dat pleidooi veroorzaakte verwarring bij veel mensen, omdat Patty Patty Patty zelf ook onderwerp van wangedrag is geweest. Zowel Mediacourant als het AD plaatste hier al eens artikels over. Patty zou de boel achter de schermen compleet hebben geterroriseerd. “Als je eigenlijk toegeeft dat je je dusdanig gedragen hebt dat het niet kan, dan moet zijn volgende zin toch zijn: ‘Ik stap op’?”, verkondigde Patty nog in Shownieuws over Matthijs.

Patty Brard terroriseerde redactie

De titel ‘Patty Brard terroriseert redactie Shownieuws’ was jaren geleden grootst te lezen in het AD. Ons veenlijkje heeft geluk gehad dat grensoverschrijdend gedrag toen nog niet zo’n populair item op de agenda was als dat het nu is. Anders was men toentertijd ook veel strenger voor haar geweest. De vraag die mensen zich nu stellen is: ‘was Patty Brard niet gewoon de Matthijs van Nieuwkerk van SBS?’.

‘Vijandige sfeer’

Een insider vertelde toentertijd aan het AD: “Patty scheldt deze mensen met grote regelmaat helemaal stijf. Niets deugt er in haar ogen van het werk dat zij doen.” Een bron omschrijft zelfs een ‘vijandige sfeer’ die door haar op de redactie werd verspreid. “Mensen zijn ook bang voor haar. Drie eindredacteuren belandden al in de ziektewet. Zij waren niet langer bestand tegen de scheldkanonnades van mevrouw Brard. Twee zijn na lange tijd voorzichtig weer aan de slag gegaan.”

SBS houdt lippen stijf op elkaar

Toentertijd wilde een woordvoerder van SBS de ‘geruchten’ rondom de scheldende Pat nog ontwijken. Die vertelde toen: “We weten dat dergelijke speculaties de ronde doen, maar we willen hier geen commentaar op geven. Alles wat ik hierop zou zeggen, wakkert de boel alleen maar aan. Ik wil het hierbij laten.” Op dat moment was het ook prima om het daarmee af te doen. Tegenwoordig zou dat onmogelijk zijn.

Patty geef toe

Patty Brard werd een maand later op straat gezet door SBS en mevrouw was daar niet van gediend. Op dat moment noemde ze de redacteuren van Shownieuws ‘incompetent’. Haha. Mevrouw Brard gaf toen ook al aan: “Ik ben nogal precies, en kan bijvoorbeeld al niet tegen een draaiboek met spelfouten, dus daar ging het wel eens fout ja.” Dit begint er inderdaad sterk op te lijken dat mevrouw makkelijk haar onvrede kon uiten op bepaalde manieren.

Vervolgens noemde ze de afleveringen van Shownieuws allemaal verschrikkelijk en gaf wel toe: “Ja, vroeger was ik bij Shownieuws weleens aan het schreeuwen. Vaak omdat het werk dan niet was gedaan. (…) Natuurlijk waren er dan vlak voor een uitzending soms spanningen.” Ja, precies. Nu het hele gevalletje van Matthijs naar buiten is gekomen, blijkt ook super toevallig dat Patty’s contract bij SBS niet verder verlengd gaat worden. Maar dat heeft vast niks met elkaar te maken.

Nog geen reacties