Uit eerste hand

Nóg meer kritiek op Anouk: ‘Poetin, Wilders en Baudet behoren daar ook toe’

Anouk

Naast onder anderen Tim Hofman, Kelly van der Veer, Nikkie de Jager, Davina Michelle en Claudia de Breij heeft een zogenaamde ‘expert in genderstudies’ kritiek op de uitspraken van Anouk. De zangeres liet vrijdag weten dat ‘je pipi eraf hakken’ je geen vrouw maakt.

Nóg meer kritiek op Anouk: ‘Poetin, Wilders en Baudet behoren daar ook toe’

‘Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw. Maar dit wel. Word ik nu gecanceld?’, schreef Anouk (terecht) bij een foto van haar maandelijkse periode op Threads. “Wat idioot om te doen”, aldus Margriet van Heesch, cultureel socioloog aan de Universiteit van Amsterdam, in een uitgebreid gesprek met het Algemeen Dagblad. “De post van Anouk is een totaal gebrek aan empathie, omdat Anouk nu bepaalt wie een ‘echte’ vrouw is, en wie niet. Daarmee discrimineert ze een heel grote groep, alleen omdat zij haar eigen genderidentiteit wil bevestigen.”

Van Heesch plaatst Anouk in een ‘stroming van mensen die zeggen dat trans mensen gek of raar zijn’. “Of zelfs gevaarlijk. Autoritaire leiders als Bolsonaro, Meloni en Poetin behoren daar ook toe. Maar in ons eigen land doen Wilders en Baudet er ook aan mee. Zij zijn de mening toegedaan dat een man een man moet zijn, en een vrouw een vrouw.”

‘Expert’: ‘Ze worden beoordeeld alsof ze een bedreiging zijn’

Kennelijk maakt van Heesch zich ‘grote zorgen’ over de beweging. “Als een democratie omslaat naar een autoritaire staat, dan zie je altijd dat groepen worden aangewezen die een zogenaamd gevaar zouden vormen. Dat gaat bijvoorbeeld om intellectuelen, kunstenaars, de vrije pers, buitenlanders, homoseksuelen en nu dus ook trans personen. Ze worden beoordeeld alsof ze een bedreiging zijn.”

Volgens Van Heesch beseft Anouk zich niet dat transvrouwen gevaar lopen of verstoten kunnen worden door hun familie. “Het is het voeden van de haat wat zij doet. Ze sluit zich aan bij een groep die in transpersonen een groot gevaar zien.”

16 reacties

Dondo 12

Dit noemen ze normaal gezond …ik dacht in een openbare tbs kliniek was terecht gekomen pluim anouk ..opvallend vind ik ook dat iemand wat echt iets kan dit zegt en die idiote hofman debreij etc etc zijn talentloze figuren zou er een link zijn ?

gekkenhuis

Er lopen meer gekken buiten rond dan binnen.

Freddy

Hoe kan ik me bij die beweging aansluiten? En wat is de contributie?

Peter Papkanon

Ja mensen. Je zou denken dat een nitwit als van Heesch een woensdagmiddagcertificaat in manden vlechten heeft, maar deze vrouw werkt aan de Universiteit.

Bep Kattenbakpoepschep

doei RP ga vooral door met het censuur .. hier een voorbeeld 🙂

waarheid

Die debielen snappen er niets van.
Transgender normaal vinden vs niet normaal vinden is hetzelfde als links-rechts.
Denken dat je in het verkeerde lijf geboren bent, wat dat ook moge betekenen, is ofwel

Geinternaliseerd sexisme (geen mannelijke vrouw mogen zijn)

Gefaald als man of vrouw vanwege de technocrazy civilizatie (welke man bouwt zn huis/hakt hout/verbouwt eten, welke vrouw geeft thuisonderwijs aan haar kinderen en gaat niet het huis uit, maakt kleding, maakt schoon en kan goed koken enz.)

Robert

Baudet hoort er zeker niet bij want dat is een wa p pie.
Een destructieve, zielige complotdenker.

Der Führer

Ich gehöre auch zu diesem Club!

Ziggy

Nou Anouk, met al die kinderen van je is de kans statistisch gezien dat je minstens 4 transgenders hebt!

Blabla

Hoezo weet deze prof dat iemand anders ze ‘gek of raar’ vindt? Waar staat dat dan. Wat een onzin en een waardeoordeel zonder de betreffende mensen ook maar gesproken te hebben. Iedereen heeft zijn eigen mening. Dit is een grote aandacht show der sneeuwvlokjes. Vroeger zou er gezegd zijn, maak je niet druk, besteed er geen aandacht aan (je kunt het toch niet veranderen). Onnodig stressen. Besteed de tijd beter door lotgenoten te helpen die ook in een verkeerd lichaam zitten. Dat is nuttig en kun je wat mee bereiken.

Bessie

Volgens mij heeft Margriet van Heesch niet door dat ze nu exact hetzelfde doet als Anouk, Wilders en Baudet. Kortom profileren, maar dan net andersom.

Kiert Wielderz

@Bessie Ze doet ook exact hetzelfde maar met dien verstande dat het linkse gedachtengoed wordt gehanteerd. En daar zit de crux. Want voor deze mevrouw en haar bubbeltje geldt dat het enkel goed is wanneer het links is. Andere meningen zijn niet gewenst en er wort steeds een heel verhaal, uiteraard ook links bijverzonnen om zogenaamd kracht bij te zetten.

Gewoon normaal

We zijn helemaal doorgeschoten. Wat is er mis met de nuchtere blik dat als ik geen last heb van jou, en jij niet van mij: Dat het dan prima is. Waarom is er een hele kleine groep transformers. Ik meen 0.3% die mij hun gedachtegoed door mijn neus probeert te duwen? Laat me met rust, ik val jou toch ook niet lastig.

Bobbi Eden

En ze heeft een huis vol met echte pieten

Natnek

@Kiert Wielderz. Dat is precies wat Herbert Marcuse bedoelde met “repressieve tolerantie”.

Nina

Transvrouwen zijn verklede mannen. Punt.