Entertainment

Claudia de Breij: ‘Wat sta ik hier eigenlijk te doen, de oorlog is al heel dichtbij’

Claudia de Breij

Claudia de Breij heeft soms geen idee wat ze allemaal aan het doen is tijdens een voorstelling. Dat laat de dame, die onlangs nog werd besproken in de uitzending van RoddelPraat, weten aan LINDA.

Claudia de Breij: ‘Wat sta ik hier eigenlijk te doen, de oorlog is al heel dichtbij’

Kennelijk vindt de 48-jarige Claudia de Breij de afweging om nog op het podium te staan steeds moeilijker worden. “Ook vanwege de toestand in de wereld”, zegt ze. “In mijn voorstelling gaat het ook over de keuze tussen bezorgd of onbezorgd zijn, en ik denk dat niemand die bij zijn hoofd is in deze tijd nog onbezorgd is.”

“Misschien luister ik te veel geopolitieke podcasts, maar ik denk wel eens: wat sta ik hier eigenlijk te doén, de oorlog ís al heel dichtbij”, vervolgt Claudia de Breij. “Mijn antwoord daarop is: er is alleen deze avond, en deze avond zijn we in ieder geval allemaal samen. De onbevangenheid waarmee je als je jong bent het podium op gaat, het gevoel dat dat voor iederéén heel tof is, die is veel minder geworden. Maar áls ik er eenmaal sta, maken ze mij de pis niet meer lauw.”

Claudia de Breij: ‘Ik was niet het lekkere wijf’

Ook Claudia de Breij werd in het verleden afgewezen door een gerenommeerde kunstopleiding. Hoelang heeft de cabaretière zich afgevraagd hoe anders haar leven zou zijn geweest als ze werd aangenomen? “Toen alle schandalen uitkwamen, was ik daar vooral opgelucht over. Maar serieus: ik was geen klassiek mooi meisje, niet het ‘lekkere wijf’ dat het goed deed bij die docenten.”

Was de afwijzing terecht? “De grond voor de afwijzing was dat ik te weinig theatraal was”, vertelt Claudia de Breij. “En dat was dus terecht, want ik weet wel hoe ik mezelf moet spelen, maar theatraliteit an sich heb ik echt niet. Wat sommige kleinkunstenaars kunnen hebben, namelijk dat als ze ergens binnenkomen er meteen al een type binnenkomt, dat heb ik inderdaad niet.”

14 reacties

Scooby Doo

Is deze linkse Mr. Ed weer in de building? In Oeteldonk zoeken ze nog een linkse vrouwelijke paard voor in de gang.

Raven met worst

Die meid wil ik helemaal onder bouten met mijn hermafrodiet anjer *

TransFarmer

Het zou toch mooi zijn als al die oorlogshitsers zelf is een kijkje gaan nemen aan het front.

Herma Frodiet

Welke oorlog?veel mensen hebben zich een angststoornis laten ‘inplanten’ lang leve de tv en socialmedia etc
Angst is macht !

Spekpeter

Geen fijn mens maar ze heeft helaas wel gelijk …

manegehouder

Niet mooi, niet theatraal (zegt ze zelf), niet grappig (dat zeg ik), maar wel erg woke, dus die meid die gaat nog wel even door met haar irritante gehinnik.

putin

We zijn snel weer thuis

Jeuk aan m’n naad

De eerste goede Nederlandse acteur moet nog zijn aantrede doen. Tot zover mijn analyse van de kleinkunstacademie.

Kloudia

Tjah deze niet grappige kabaratjee zit in een bubbel die bang worden gemaakt voor alles wat er hier niet speelt. D.w.z. oorlog, voedsel tekort, klimaat enz. Het is diezelfde club die al jaren, steeds weer meent te moeten melden in de media dat Ukraine steeds winsten behaald op het slagveld, terwijl ze werkelijk niets opschieten. Ondanks honderden miljarden aan geld en het halve wapenarsenaal van zowat de hele Navo.

Bobbi Eden

Je bent absoluut geen lekker wijf, maar je kan ook niks

Grote Carlo

20 Jaar geleden, toen ze nog met enige regelmaat aan mijn fallus zoog na een dwdd optreden, was het nog best een lekker wijf. Van haar poteuze neigingen heb ik overigens nooit iets gemerkt.

Pladimir Vutin

Ja Claud, ga eens heel snel meevechten!

Geenwoordenmaardadenlevedehypocrisie

Waarom gaat ze niet naar het front?
Daar kunnen ze nog wel een paard gebruiken.

Erik klok

Het word dat dat ik eens erg duidelijk ben tegen haar en dat ik haar eens wat discipline bij breng en dat ze zich dan gaat gedragen als een jaren 50 huisvrouw, anders is het verloren met haar.
En als dat wel lukt komt ze bij mij thuis en mag mijn tuin waterren en mag ze ook aan een ander slangetje voelen.