Uit eerste hand

Monique Smit is woest op schrijver bij kinderboekenweek: ‘wat een viespeuk!’

Monique Smit is woest op schrijver bij kinderboekenweek: 'wat een viespeuk!'

Monique Smit is woest op schrijver bij kinderboekenweek, omdat deze auteur teksten schrijft die seksuele handelingen met kinderen verheerlijkt. Ze is niet de enige die hierover valt, want verschillende BN’ertjes beginnen zich over de kinderboekenweek uit te spreken.

De kinderboekenweek

Om een korte samenvatting te geven van hetgeen nu aan de hand is… De kinderboekenweek komt er weer aan en die week is natuurlijk bedoeld om kinderen aan het lezen te krijgen. Zo worden echt jonge kinderen aangespoord om Dolfje Weerwolfje te lezen en krijgen de oudere kinderen wat moeilijkere boeken voorgeschoteld die zelfs Dennis Schouten nog niet leest.

Schrijver met ‘bijzondere teksten’

Maar… Dit jaar lijken ze bij de kinderboekenweek wel erg ver te willen gaan met de ‘wat moeilijkere boeken’, want er is een schrijver uitgekozen die wel heel bijzondere teksten schrijft. Ene Pim Lammers is een van de schrijvers die meewerkt aan deze week. Maar Pimmetje heeft in het verleden teksten geschreven over seksueel spel tussen een kind van (onder de) twaalf en een voetbaltrainer. Dat is een beetje gek, hè?

Pim Lammers schreef over de trainer en het kind (Jasper) bijvoorbeeld: ‘De trainer schrikt niet, trekt zijn hand ook niet terug maar maakt van de zachte kneep een ritmisch bewegen. Een warm gevoel trekt kruipend door Jaspers lichaam. Een tweede vinger verdwijnt verkennend onder de onderbroekrand. De vingers strelen de huid onder de stof, langzaam voelen ze aan de paar haartjes op Jaspers onderbuik.’ Godsammekrake… Dit is wel heel erg goor. En wat blijkt? Deze man gaat schrijven voor de KINDERboekenweek.

Monique Smit is woest op schrijver bij kinderboekenweek

Het is ziek dat dit gebeurd, maar de kinderboekenweek steekt zelf hun kop in het zand. De negatieve reacties (betreffende Pim Lammers) onder hun Instagram-post worden namelijk gewoon verwijderd. De (inmiddels verwijderde) reactie van Monique Smit luidde als volgt: “Wat triest dat jullie alle reacties rondom Pim Lammers verwijderen. Als moeder van 2 jonge kids vind ik het vreselijk om te lezen wat hij heeft geschreven. Hier zouden alle ouders van op de hoogte moeten worden gebracht ipv de comments verwijderen. Gelukkig hebben we zelf een groot bereik…”

‘De grens is lang en breed bereikt’

Zo gaat Monique nog even door met het uiten van haar frustratie middels Instagram. Zelf is ze geen fan van de ‘cancel culture’, maar vindt wel dat in dit geval de grens ‘lang en breed bereikt’ is, omdat het kinderen betreft. Ik kan niet anders dan zeggen dat ik het met haar eens ben. Het lijkt mij vrij abnormaal om een pedofiele schrijver zijn werk te laten doen voor notabene de kinderboekenweek. Om vervolgens als kinderboekenweek zijnde de reacties hierover te verwijderen en hun kop in het zand te steken. Ugh…

Nog geen reacties