Milco Hemme stapt op als VvE-voorzitter

Milco Hemme stapt op als VvE-voorzitter

Milco Hemme is niet alleen boekhouder, hij was ook voorzitter van de VVE in de nieuwe flat van Dennis Schouten. Echter, na de laatste RoddelPraat-uitzending heeft Milco besloten om met het gehele VvE-bestuur af te treden.

Pijnlijke confrontatie

Al vanaf het moment dat Dennis Schouten de sleutel kreeg van zijn nieuwe flat te Enschede was het helemaal mis. VvE-voorzitter Milco Hemme bleef Dennis maar bellen en appen over ‘de puinzooi in de gang’. Het fantastische Stucadoor Collectief was daar aan het schilderen, maar had de boel nog niet meteen opgeruimd. Toen Dennis (onder dreiging van Hemme) toch besloot om iemand anders alles te laten opruimen, was het nog niet goed. Er volgde een pijnlijke confrontatie op de hal waarbij Milco Dennis vertelde dat het hier ‘geen Glanerbrug is’. Een ruzie was geboren.

Dennis Schouten mocht niet meer meedoen

Na deze Glanerbrugse woordenwisseling werd de verhuizing van Schouten in de uitzending besproken. Mijn ongezouten mening stond Milco blijkbaar niet aan, want hij nam een drastisch besluit. Schouten mocht absoluut geen onderdeel meer zijn van de VvE: de toegang tot de groep op WhatsApp werd hem ontzegd, maar daar bleef het niet bij. Hij mocht ook niet meebetalen aan een nieuw bloemstuk om de gang op te fleuren. Dat is nog flauwer dan mijn humor.

Affiniteit met een bepaalde groepering

Het directeurtje ondernam vele acties om weer in het reine te komen met opperbaas Hemme, maar helaas zonder resultaat. Brieven, berichten en telefoontjes bleven onbeantwoord. Genoeg reden voor Dennis om de situatie in de flat te Enschede weer te bespreken in de uitzending. Hierin werd Milco afgebeeld in een SS-pak. Ik riep nog dat het me niet zou verbazen als Milco daadwerkelijk affiniteit zou hebben met deze groepering. Eerlijk is eerlijk, geef me eens ongelijk.

Milco Hemme stapt op als VvE-voorzitter

Maar direct na deze uitzending is de noodsituatie uitgeroepen op de verdieping van de flat van Dennis. Onder de andere bewoners werd gepeild hoeveel steun er nog voor Milco was en dat antwoord viel tegen voor het boekhoudertje. Hij besloot per direct op te stappen. Sterker nog: het hele bestuur is vertrokken. Een tragedie is voltrokken. De toeslagenaffaire is er niets bij.

Hevige strijd barst los

Dennis Schouten maakt zich klaar voor een hevige strijd om het VvE-voorzitterschap: “het is tijd dat er weer rust en reinheid op de verdieping komt. Geen polarisatie, maar een sfeer waarin niemand wordt buitengesloten”. Een spannende tijd breekt aan.

Milco, we wensen je heel veel sterkte na deze dappere beslissing. Tip van Flip: ga lekker verhuizen. Duitse groet.

Milco Hemme stapt op als VvE-voorzitter
Milco Hemme stapt op als VvE-voorzitter 3