Televisie

Maxime Meiland boos op vriendin Tim Hofman: ‘het is geen pop’

Maxime Meiland boos op vriendin Tim Hofman: 'het is geen pop'

Maxime Meiland boos op vriendin Tim Hofman. Lize Korpershoek schrijft in de Flair namelijk op een bijzondere wijze over haar abortus. Ze schreef dat ze het ‘nu even niet wilde’ en dat het ‘later terug moest komen’. Alsof ze een blender wilde retourneren.

Column in Flair

De vriendin van trutje Tim Hofman, Lize Korpershoek, onderging in 2012 een abortus en vond het schijnbaar nodig om daar nu een column over te schrijven in Flair. Waarom weet niemand, maar de uitspraken die ze daar doet zijn bijzonder te noemen. Natuurlijk vliegt de rest van Nederland daar meteen boos op af. Je zou denken: ‘laat die meid lekker een abortus plegen’, maar daar gaat de boosheid niet over.

‘Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou’

Zo schrijft Lize in de Flair: “Terwijl verdovende vloeistof via een infuus mijn aderen instroomt, bied ik in mijn gedachten mijn excuses aan het hompje cellen in mijn baarmoeder. ‘Sorry, ik ben nog niet klaar voor jou, ooit wel, maar nu nog niet’.” Het klinkt alsof ze schrijft over een wasmachine die ze kocht en terugstuurde, omdat het niet hard genoeg centrifugeerde.

Geen steun

Van haar familie moest ze het schijnbaar niet hebben, want niemand steunde haar keuze om abortus te plegen. Één enkel familielid zou haar gesteund hebben: “Met haar erover bellen was fijn, ze kon me precies vertellen wat ik kon verwachten en dat verminderde tijdelijk het gevoel van schaamte en eenzaamheid. ‘Wil je het niet met mama delen?’, vroeg ik. Vanuit haar ervaring wist ik dat je niet op troost kon rekenen van onze familie, maar op veroordeling.” Wat een triest verhaal, zeg.

‘Niet meer eenzaam’

Ze wist pas twee weken dat ze zwanger was toen ze haar ogen opende na de ingreep: “Ik word wakker in iets wat lijkt op een kleedhokje in een zwembad. Ik heb het ijskoud, maar die sensatie wordt overschaduwd door de afwezigheid van de allesoverheersende misselijkheid die me constant herinnerde aan iets waarvoor ik me geleerd heb te schamen. Ik ben weer alleen, maar niet meer eenzaam.” Zo sluit ze haar column af. Wat prachtig.

Maxime Meiland boos op vriendin Tim Hofman

Terwijl vriendje Tim Hofman hoogstwaarschijnlijk ontzettend trots is, is de rest van Nederland vooral boos, omdat ze over de abortus praat alsof het een product was dat ze kon retourneren. Zo schrijft Maxime Meiland in haar verhaal op Instagram: ‘Nu even niet. Kan je later terugkomen? Truttigheid ten top. Het is geen pop.’

Lize Korpershoek bedankt mensen voor de kritiek

Ze krijgt dus veel kritiek, maar daar reageert ze vooral op met een bedankje. Ze schrijft zojuist op Instagram: “Hoe meer mensen vallen over mijn column over de abortus (en mijn woorden in een context plaatsen die hun saaie verhaal dient), hoe meer mensen die dit nodig hebben de column zullen lezen!” Oké, meid. Graag gedaan.

Nog geen reacties