Uit eerste hand

Max Verstappen is tóch weer wereldkampioen

Max_Verstappen

Het is zover: Max Verstappen is tóch weer wereldkampioen geworden in de Formule 1. Deze ochtend behaalde hij in Japan zijn twaalfde overwinning van het seizoen.

Vanwege een zware regenval werd de race voor zo’n twee uur stilgelegd en kregen de coureurs later veertig minuten de tijd om te racen op de natte baan. Hij won de verkorte race daarom met overmacht. Hierdoor ontstond wel veel verwarring en moest er wat langer nagedacht worden over de puntentelling.

Volgens vele Formule 1-fans zou de Red Bull-coureur niet de volledige punten moeten krijgen en verdiende hij het nog niet om de titel binnen te halen. Toch kende de FIA alle punten aan hem toe.

Coureur en rivaal van Max, Charles Leclerc van Ferrari, viel door een tijdstraf terug van de tweede naar de derde plaats. Dit zorgde ervoor dat Max net genoeg punten toegekend kreeg dat hij tot wereldkampioen bekroond kon worden.

Max was zelf ook even helemaal in de war. Hij wist zelf ook even niet meer of hij het kampioenschap binnen had gehaald. “Wat kan ik zeggen? Ongelooflijk natuurlijk”, zei Verstappen die het team van Red Bull om de nek vloog. “Ben ik het nou of niet?”, vroeg de Nederlandse coureur aan iemand van de organisatie voordat hij het podium op ging.

De teambaas van Red Bull zei: “volgens onze rekenmethode is hij nog geen wereldkampioen. Wel bijna. We zijn het aan het dubbelchecken.” Later bleek hij het wereldkampioenschap dus toch weer te hebben binnengeharkt. Gefeliciteerd, jongen!

[sc name=”roddelpraat_promo”][/sc]

KLIK HIER OM RODDELPRAAT TE STEUNEN

Nog geen reacties