Entertainment

Matthijs van Nieuwkerk vlucht land uit: ‘Hij is naar Parijs gegaan om weg te blijven van dit soort prikkels’

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk is het land uitgevlucht om weg te blijven van ‘prikkels’. Dat vertelt Özcan Akyol aan tafel bij Humberto. Ook laat Eus weten dat er beeldmateriaal is van ‘niet zo gezellig gedrag’ van de presentator.

Matthijs van Nieuwkerk vlucht land uit: ‘Hij is naar Parijs gegaan om weg te blijven van dit soort prikkels’

“Er is wel beeld dat je ziet dat het er niet zo gezellig aan toe gaat. Niet fysiek geweld hoor. De woorden die er zijn, hoe er met elkaar wordt omgegaan. Toen dacht ik wel: ‘deze kant van jou ken ik ook niet zo goed, dus ik weet ook niet precies wie ik nu verdedig’”, aldus Özcan Akyol. “Ik dacht in eerste instantie dat Matthijs van Nieuwkerk alleen een betje had geschreeuwd. Het ging vóór het rapport een beetje die kant op, van dat het alleen stemverheffingen waren, maar ja, ik heb de afgelopen weken wat oud-redacteuren gesproken over hun persoonlijke verhalen.”

Bekend is dat Özcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk altijd goede vrienden zijn geweest. “Maar deze kant van hem kende ik niet”, legt hij uit. “Je hebt een vriendschappelijke relatie en dan ben je altijd leuk met elkaar. Hij is professioneel bezig in zijn eigen omgeving, ik ook, maar ik weet niet hoe dat eruitziet bij hem. Vandaar dat ik zei: ik kan niet nu blind achter hem gaan staan.” Volgens Eus is Matthijs het land ontvlucht. “Hij is naar Parijs gegaan om weg te blijven van dit soort prikkels. Ik ga hem volgende week wel even bellen om te vragen hoe het met hem gaat. Inhoudelijk kan ik niets meer doen.”

‘De timing van de terugkeer van Matthijs van Nieuwkerk hebben we verkeerd ingeschat’

Eerder werd bekend dat de terugkeer van Matthijs van Nieuwkerk werd uitgesteld, wegens een ‘verkeerde timing’. “We dachten dat Matthijs dit voorjaar een nieuwe start kon maken. De timing hebben we verkeerd ingeschat. Dit is niet het moment voor Matthijs om terug te keren op tv. Tot die conclusie zijn we na intensieve gesprekken dit weekend gekomen”, zei directeur content van RTL, Peter van de Vorst.

“Publiekelijke beschuldigingen en discussies over grensoverschrijdend gedrag liggen gevoelig”, vervolgde hij. “Het uitstellen van de samenwerking brengt rust. Het is nu eerst van groot belang dat de nadruk ligt op de verwerking van de ervaringen van de melders en de opvolging van de aanbevelingen in het rapport. We bepalen op een later moment hoe en wanneer RTL en Matthijs met elkaar verder gaan.”

6 reacties

P L I E N

De comments komen weer niet door en kunnen dus weer uit.

Raven met worst

Ik moet bouten !!!

Kevin69

Waarom zou die doorgedraaide malloot terug moeten op tv? Geef de volgende zelfingenomen dreutel een kans om wat kijkers te vermaken.

Spekpeter

Prima … laat ‘m daar aub blijven

Marcel deGroot

Heeft die van nieuwkerk enig idee hoe hij er uitziet? Met die afgeleefde kop kan je toch niet terug op tv?Beeldschermvervuiling , slecht voor klimaat!Enkele reis psychiatrische inrichting ivm zwaar gestoord, aanstootgevend gedrag.By the way, wat doet hij in godsnaam in Paris, wanhopig op zoek naar dik betaalde baan als topmodel???Mon Dieu….

Witte jas

Gewoon isoleer!!!!!!!!!!!!