Uit eerste hand

Mascha Feoktistova vindt ‘witte scholen’ fout

Mascha Feoktistova vindt 'witte scholen' fout

Mascha Feoktistova vindt ‘witte scholen’ fout. Uitgescheurde Beautygloss wil dat haar kind naar een school gaat waar niet alleen maar witte kinderen zijn, omdat ze multicultureel moeten opgroeien. Ze doet daar een aantal bijzondere uitspraken over.

Mascha Feoktistova vindt ‘witte scholen’ fout

In haar nieuwste vlog die vandaag online kwam, vertelt Mascha: “Onze droom is dat ze op een school komt met allerlei soorten kindjes met allerlei afkomsten, niet een compleet witte school, want uh… Ondanks dat wij natuurlijk allebei wit zijn… Ik ben Russisch, Gregor is Nederlands, we zijn allebei opgegroeid in een multiculturele situatie en dat zou ik ook graag voor haar willen.”

Multicultureel opvoeden

Prima dat je een kind multicultureel wil opvoeden. Dat kan tegenwoordig ook niet anders. Maar dan komt onze Mascha met een bijzondere uitspraak: “Heb ik als kind ook veel van geleerd en ik denk dat het ook heel belangrijk is voor kinderen om niet alleen maar *onverstaanbaar gebrabbel*… Dat ze niet alleen maar tussen de witte kindjes zitten, zeg maar.”

‘Niet alleen maar tussen de witte kindjes’

Ho ho ho! (Merry Christmas) Daar wil ik graag even op inhaken. De zin ‘niet alleen maar tussen de witte kindjes zitten’ is één van racistische aard. Waarom? Omdat hier een ras benadeelt wordt. Had de zin veranderd naar ‘niet alleen maar tussen de zwarte kindjes zitten’ en ze was afgeslacht door heel Nederland. Waar of niet waar? Waar houdt het nou eens op met deze beweging?

Watch on YouTube

Nog geen reacties