Instagram

Mascha Feoktistova (Beautygloss) boos op kinderboek dat niet ‘woke’ genoeg is

Mascha Feoktistova (Beautygloss) boos op kinderboek dat niet 'woke' genoeg is

Mascha Feoktistova (Beautygloss) boos op kinderboek dat niet ‘woke’ genoeg is. In haar verhaal op Instagram deelt ze de voorkant van het boek in kwestie en schrijft er een tekst bij die moet benadrukken dat ze het er absoluut niet mee eens is.

De ideale burger

Het moet toch niet gekker worden? YouTuber Mascha Feokristova (beter bekend als Beautygloss) is altijd zo druk bezig met het uithangen van de ideale burger. Wat typeert een ideale burger? In één woord: woke. Ben je woke? Dan mag je meedoen.

Mascha Feoktistova (Beautygloss) boos op kinderboek

Beautygloss is natuurlijk onwijs ‘open minded’. Zelf doen zij en haar man aan trio’s en ook hun kind mag niet naar een ‘witte school‘, want het is racistisch als er enkel witte kinderen op zitten. Ja, precies. Nu heeft een kinderboekje het gedaan. Mascha is het niet eens met het kinderboekje ‘Bas helpt mama’. Op de voorkant staat een kind afgebeeld dat aan het stofzuigen is.

Helemaal niet woke

Op Instagram deelt Mascha een foto van de voorkant van het boekje en schrijft er verontwaardigd bij: ‘want mama doet alles’. Ja, dat kan natuurlijk niet. Hoe komen ze erbij om dat tegenwoordig op een kinderboekje te zetten?! Hoe durven ze?! WAAROM moet mama degene zijn die stofzuigt? Ja, probeer dat maar eens uit te leggen…

Nog geen reacties