Relletjes

Linda de Mol doet voor het eerst haar verhaal over het misbruik van Jeroen Rietbergen

linda-de-mol

De voormalige partner van Linda, Jeroen Rietbergen, kwam in opspraak vanwege zijn misstanden bij The Voice of Holland. Dat is natuurlijk helemaal niemand ontgaan. Linda de Mol doet voor het eerst haar verhaal over het misbruik van Jeroen Rietbergen.

Één vernietigende klap

Het volledige artikel is straks te lezen in haar blad. Je moet dus geld neerleggen om alles straks te kunnen bekijken. Een ideale werkwijze om je slaatje te slaan uit seksueel misbruik, maar goed. Op Instagram wordt vast een tipje van de sluier opgelicht: “12 januari 2022. Ik zou die avond risotto maken, weet ik nog, maar het was de dag waarop de mail van Tim Hofman in één vernietigende klap alles veranderde. De grond verdween onder mijn voeten. Dat iemand waar je zo ontzettend van houdt zich zo blijkt te hebben misdragen bij jonge vrouwen… dat brengt een bak verdriet en woede, verbijstering en onbegrip met zich mee die ik hier niet eens kan beschrijven.”

Ze noemt dit stuk ‘de moeilijkste editorial die ze ooit heeft geschreven’. “Hoe kan ik dit verhaal doen zonder afbreuk te doen aan het leed van slachtoffers of het grote belang van de #metoobeweging? Want als er iets is wat ik niet wil, is dat het wel.” Lin deugt heel erg. Ze is praktisch gezien de heilige maagd Maria, natuurlijk.

‘Dat zweer ik op allebei mijn kinderen’

Wij hebben altijd beweerd dat Lin heus wel wist wat haar vent aan het doen was bij TVOH. Het was ook al een hele tijd terug dat Jeroen op het matje moest komen bij John de Mol vanwege seksueel getinte online berichten. Hier sprak John over in de uitzending van BOOS. Het klinkt daarom onwaarschijnlijk dat ze het niet zou weten. Toch schrijft Linda nu: “Bovenop het verdriet kwam de haat op social media. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice.” Oké, of ze wist het écht niet, maar dan heeft ze ook diep met haar kop in de grond gezeten of ze zweert nu een leugen op haar kinderen, oef

‘De lieve mensen zijn met meer’

Natuurlijk hebben veel mensen een mening gehad over de situatie en ook Lin zegt veel last te hebben gehad van de negatieve berichten. Lin heeft echter iets nieuws bedacht: “Ik hou me vast aan mijn nieuwe motto: de lieve mensen zijn met meer.” Ze bedankt in het artikel alle mensen die haar hebben gesteund.

Woensdag 21 september ligt het blad in de winkels. We zijn nu al benieuwd naar de rest van haar verhaal.

Nog geen reacties