Relletjes

Kinderboekenweek kruipt in slachtofferrol na annuleren vieze schrijver

Kinderboekenweek kruipt in slachtofferrol na annuleren vieze schrijver

Afgelopen week was er een hoop te doen om een auteur die in het verleden pedofiele teksten schreef. Hij mocht nu een gedicht gaan schrijven voor kinderen. Maar nu blijkt: kinderboekenweek kruipt in slachtofferrol na annuleren vieze schrijver.

Annuleren van vieze schrijver

Speciaal voor de kinderboekenweek werd een auteur ingevlogen die wel even een gedicht zou gaan schrijven, maar er was iets bijzonders aan de hand. De auteur in kwestie bleek in het verleden namelijk teksten te hebben geschreven van pedofiele aard. Pim Lammers (zoals de auteur in kwestie heet) blijkt zich nu zélf te hebben teruggetrokken van de kinderboekenweek, omdat hij veel doodsbedreigingen had ontvangen.

Kinderboekenweek kruipt in slachtofferrol

Maar de kinderboekenweek kruipt in de slachtofferrol nadat gebleken is dat Pim Lammers gezegd heeft: ‘ik doe niet meer mee’. Op Instagram schrijven ze: “De CPNB heeft met grote verontwaardiging en ontzetting kennisgenomen van de bedreigingen en vindt het verschrikkelijk dat een auteur aangevallen wordt. De literaire vrijheid staat hier onder extreme en voor de CPNB onacceptabele druk. We moeten in de nabije toekomst met elkaar het gesprek aangaan over de veiligheid van auteurs.” Pardon?

Vele doodsbedreigingen

Pim Lammers verklaart zelf: “Een gedicht schrijven is mij geen doodsbedreigingen waard. De aantijgingen over mij zijn pertinent onwaar en ik heb dan ook aangifte gedaan. De enorme hoeveelheid bedreigingen en de agressiviteit ervan richting mij en mijn dierbaren hebben mij doen besluiten om mij terug te trekken.” Oh, joh! Wat stom van mij… Ik had er. nog helemaal niet over nagedacht dat Pim en de kinderboekenweek eigenlijk slachtoffer zijn.

‘Jullie staan nog mijlenver van gezond verstand’

Een deel van de reactie van onze vriend RealityFBI lichten we ook graag even uit: “Jullie kinderboekenweek en Pim Lammers moeten jullie zelf niet in een slachtofferrol lullen. Jullie staan zover van de samenleving en nog mijlenver van gezond verstand, dat zelfs in deze situatie jullie ervoor kiezen zelf het slachtoffer uit te hangen. Jullie zouden jezelf eens in de spiegel moeten aankijken en het schaamrood uit jullie kaken moeten schamen dat jullie het zover lieten komen.” Daar sluiten we ons graag bij aan.

View post on Instagram
 

Nog geen reacties