Entertainment

Khalid Kasem reageert op uitkomst onderzoek: ‘Geen verrassing’

De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten zegt geen aanwijzingen te kunnen vinden voor omkoping van selectiefunctionarissen of pogingen daartoe door voormalig advocaat Khalid Kasem. Wel krijgt hij een formele waarschuwing omdat hij in één geval ongepaste uitlatingen tegen een cliënt deed om een factuur betaald te krijgen.

Omkoping

Khalid Kasem is een veelbesproken naam nadat artikelen in het AD hem beschuldigde van omkoping. De krant beweerde zelfs opnames te hebben uit 2019 waarin hij sprak over het omkopen van een medewerker van de Dienst Justitiële Inrichtingen, allemaal om een cliënt eerder vrij te krijgen. Natuurlijk, Kasem reageerde en ontkende alles meteen. Maar ja, wie gelooft er nu een advocaat die zegt dat hij onschuldig is?

Na een flink onderzoek blijkt nu dat die beschuldigingen eigenlijk niet kloppen. Kasem heeft hier nu ook op gereageerd op zijn Instagram. Hij zegt dat we de dingen niet altijd zo letterlijk moeten nemen en dat we de context moeten begrijpen. Hij legt uit dat als je niet weet dat je wordt opgenomen, je misschien niet altijd even slim praat.

De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft ook zijn zegje gedaan. Hij heeft alleen de verdachte stukjes van de gesprekken onderzocht en kwam tot de conclusie dat er geen sprake was van omkoping. Dat zegt toch genoeg? Zelfs de betrokkenen ontkennen het.

Khalid & Sophie

Deze beschuldigingen hebben grote impact op Khalid Kasem gehad, hij heeft zijn baan als presentator van het BNNVARA-programma Khalid & Sophie opgegeven. Maar nu, met het onderzoek van de deken achter de rug, kan hij eindelijk opgelucht ademhalen. Hij bedankt iedereen die hem gesteund heeft en is blij dat zijn onschuld nu bevestigd is.

Ook BNNVARA heeft gereageerd. De omroep en presentator Khalid Kasem gaan na Pasen in gesprek over hun samenwerking. Dat heeft een woordvoerder van de omroep laten weten.

“Het doet ons zeer goed dat de Orde van Advocaten concludeert dat onze collega Khalid Kasem zich in het verleden als advocaat niet schuldig heeft gemaakt aan omkoping of het lekken van informatie, zoals eerder werd beweerd”, laat een woordvoerder van BNNVARA weten. “We nemen dit mee in de gesprekken die we voeren met Khalid. In overleg met Khalid doen we dat na het Paasweekend.”

De presentator is op het moment officieel “vrijgesteld van werk”. Dit betekent dat Kasem niet werkt, maar nog wel aan BNNVARA verbonden is.

Khalid Kasem reageert op uitkomst onderzoek: ‘Geen verrassing’

View post on Instagram
 

9 reacties

John

Nederland corrupt? Mwaa…

Mark Rutte

Ik heb jullie ook allemaal bedonderd
Haha

Khalid hangtiet

Ik πeuk jullie allemaal de moeders !

Choco Prince

Wij van WC-eend……

Witte Boord Crimineel

Haha
Straatje schoongeveegd .. respect voor de kijker? In je bruine *.
Nederland Narcostaat.
Criminelen pakken de macht.

Official Peter G

Hij heeft zeker zijn neefjes langs gestuurd

Schuldige criminelen

Khalid Kasem is net zo onschuldig als Johnny de Mol. Best een probleem als justitie geen bewijs wil zien. Misschien waren ze bang, misschien waren ze omgekocht. Maar alle seinen op rood is wel zeker en vast schuldig.
Wat die twee ook beweren

Weg met die vent

Meest onverteerbare vind ik die triomfantelijke kop van hem. De arrogantie straalt er vanaf. Zo van, ik heb de Deken vd Advocatuur ook in mijn zak en ik kom er lekker mee weg.
Natuurlijk is die schuldig!
Maar omdat het gesprek met zijn bekentenissen heimelijk werd opgenomen door PRdV geldt het niet als doorslaggevend bewijs .

Natnek

Alle marokkanen zijn geitenn€uk€rs.