Televisie

Katja Schuurman spoort mensen aan om harddrugs te gebruiken

Katja Schuurman spoort mensen aan om harddrugs te gebruiken

Katja Schuurman spoort mensen aan om harddrugs te gebruiken. In haar podcast ‘Schuurman & Spigt ruimen op’ legt ze uit dat het gebruik van LSD en paddo’s beter is dan alcohol. Ze benoemt zelfs een complottheorie. Godsammekrake…

Katja Schuurman spoort mensen aan om harddrugs te gebruiken

In de podcast kwam Katja Schuurman in een discussie terecht met Frédérique Spigt. Het ging over drank versus drugs en Frédérique wil even iets duidelijk maken over drugsgebruik: “Mag ik heel even voor de luisteraars… Je weet dat ik daar niet zo gauw aan denk, NIET doen. Don’t try this at home.” Maar Katja heeft een andere mening, want ze roept: “Natuurlijk wel! Katja Schuurman spoort mensen aan om harddrugs te gebruiken”

Complottheorie over alcohol

“Mensen moeten geen psilocybine nemen, Kat”, zegt Frédérique, maar Katja durft nog een stapje verder te gaan, want volgens haar wordt alcoholgebruik aan ons opgedrongen. Ze legt uit: “Ik ben niet van de grote complotten, maar ik denk niet dat het vervelend uitkomt voor de ‘boven ons gestelden’, zoals Theo van Gogh dat zo mooi zei, dat mensen niet al te wijs zijn. Want het is lastiger daarover te heersen. Als mensen niet al te slim zijn en een beetje verzwakt door bijvoorbeeld de inname van de nodige hoeveelheden bier of anderszins.” Uhm… Wat?

Geflipte mensen door LSD

Wanneer Katja ook over LSD begint, is voor Frédérique de maat vol: “Gaan we het nou ook nog over LSD hebben? Dat moet je al helemaal niet doen. Ik zie nog steeds geflipte mensen lopen uit de generatie bij ons dat het nog gewoon normaal was.” Katja antwoordt daarop: “En hoe zien de mensen hier in de kroeg er dan uit op zaterdagavond? (…) Hoeveel mensen denk jij dat er in een gevecht belanden als ze een paddo ophebben of als ze alcohol ophebben?”

Gelukkig heeft Frédérique nog een redelijk heldere kijk en zet haar hard op haar plek: Katja Schuurman spoort mensen aan om harddrugs te gebruiken “Dit is het erge. Lieverd, je bent fucking gebrainwashed. Ik had jou echt hoger ingeschat. De anti-reclame-campagne is gewoon totaal geslaagd.” Dat klinkt als een onwijs gezellige podcast.

Nog geen reacties