Entertainment

Katja Schuurman over verklaringen in zedenzaak Ali B: ‘Om de meiden te ondersteunen’

katja schuurman birgit schuurman ali b

De zus van Katja Schuurman, Birgit Schuurman, heeft onlangs een verklaring afgelegd in de zedenzaak van Ali B. Katja reageert nu op de verklaring van haar en zus en wat ze er precies van vindt.

Birgit Schuurman Ali B

Begin vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat Birgit Schuurman een verklaring zou hebben afgelegd in de zedenzaak van Ali B. Hij zou worden vervolgd voor drie zedenfeiten, maar daar is onlangs een vierde aan toegevoegd. Deze feiten zouden gepleegd zijn in een tijdsbestek van vier jaar, tussen 2014 en 2018. Slechts één van deze zaken is gerelateerd aan het programma The Voice of Holland.

Ondanks dat Birgit niet één van de slachtoffers is, heeft ze wel een verklaring afgelegd bij de politie. Ellen ten Damme is wel een slachtoffer van Ali B, maar zij deed geen aangifte tegen de rapper. Ze heeft wel melding gedaan en aan de hand daarvan heeft het Openbaar Ministerie om Ali ook daarvoor te gaan vervolgen.

Katja Schuurman over verklaringen in zedenzaak Ali B: ‘Om de meiden te ondersteunen’

Katja Schuurman vertelt in een gesprek met RTL Boulevard over de actie van haar zus Birgit om een verklaring af te leggen. Ze geeft aan dat ze het ‘heel stoer’ vindt, zowel van haar zus als van Ellen ten Damme. “Dat hebben ze niet voor zichzelf gedaan, dat hebben ze gedaan om de zaak van andere meisjes te ondersteunen”, vertelt Katja. Hiermee laat Katja dus eigenlijk wel een beetje blijken, dat er wel iets aan de hand is. De verklaringen van de dames zouden echter niet uit eigen initiatief zijn geweest, ze hebben op verzoek een verklaring afgelegd.

“Als je boven de veertig bent denk ik dat we allemaal als vrouw dingen hebben meegemaakt op het vlak van grensoverschrijdend gedrag”, vertelt Katja nog. “Dat je denkt: het zal er wel bij horen. En niet eens in overweging neemt om naar de politie te stappen. In dit geval hebben Birgit en Ellen die meisjes willen ondersteunen, ik hoop dat het goed uitpakt voor die meisjes.”

15 reacties

The Greatest

Vroeger toen ik jouw leeftijd had, en achter de computer zat te coderen voor de website van de zwemvereniging, dacht ik, hoe leuk zou het zijn als je dan in een hoekje van het scherm tv kan kijken.

En nu kan dat gewoon, met nog een beter beeld ook.

Nick

Nederland zit vol met kansparels met de zelfde normen een waarde als Ali b. en het worden er alleen maar meer.

Spekpeter

Ik denk dat die meiden die door hem misbruikt zijn vooral bang zijn voor dat mislukte hjong en z’n maatjes … Die slachtoffertjes zijn ook vanwege hun leeftijd echt heel erg kwetsbaar en angstig … die moeten worden beschermd.

Official Peter G

Het erge is dat er ook nog een ali a is

Durk Werdeman

Ali B is effectiever dan een kop koffie als je moet scheijten .. heb daarnet zo’n enorme bruine joekel kopje onder laten gaan waardoor het minder, minder, minder van ome Greeet een wel héél bizarre lading krijgt net het oog op dobberende immigratiezoekers

Choco Prince

Zusjes Schuurman hebben al lange tijd helemaal niets meer te melden, dus grijpen ze deze incidentje met beide belegen knuistjes aan om weer in de belangstelling te staan.

Durk

Ali B is effectiever dan een kop koffie als je moet scheijten .. heb daarnet zo’n enorme bruine joekel kopje onder laten gaan waardoor het minder, minder, minder van ome G r e e e t een wel héél bizarre lading krijgt net het oog op dobberende immigratiezoekers

Mohammed

Katja kan beter niet zo’n modewoord als grensoverschrijdend in haar mond nemen.
Katja: continu bezopen of onder invloed van andere troep, overal in haar dikke blote r e e t rondlopen etc etc.
De pot verwijt de ketel!

Aal I.

@oficial Peter. Niet schrikken, ook een Ali C(hemicali) Ali D. Ali E(xpresse), meerdere Ali G’s. Op een paar uitzederingen a t/z. Maar Ali Nee, die kende Ali Boeali niet.

Pascale

Laat Ali B met rust en hou op met die flauwe grappen over hem ik ben nu echt boos op Katja en Birgit Schuurman en ook op Ellen ten Damme achterlijke wijven en Jill Helena moet helemaal op houden kappen ermee ik ben het spuug zat ermee met dat negatieve gedoe

Pascale

Laat Ali B met rust

Jeroen

@Pascale Zodra je zelf kinderen zal hebben of al hebt, als iemand als Ali B aan je dochter zou hebben gezeten piep je wel anders met je goedkope Lidl smoel.

Putdeksel

Die natte kat zal ik wel graag een keer willen plompzakken en daarna me mannen pap in haar a n u s achterlaten verder is het een bodemloze put

Krijn Klein

jullie lijken die baudet wel , geloven alles in de media heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey de maanlandig geloof ik neit heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey

Natnek

M@r0kkanen zijn het schuim der aarde en moeten allemaal verg@st worden.