Johan Derksen noemt Gordon Heuckeroth een patiënt: ‘hij haat iedereen’

Johan Derksen noemt Gordon Heuckeroth een patiënt: 'hij haat iedereen'

Johan Derksen noemt Gordon Heuckeroth een patiënt die iedereen haat. Waar we dat bij RoddelPraat natuurlijk al lang wisten, lijkt ook de rest van Nederland hierachter te komen en wordt het zelfs meerdere keren op televisie uitgesproken.

Woede richting andere BN’ertjes

Gisteren deelden wij al het bericht dat Gordon Heuckeroth op Instagram had geplaatst. Hij uitte hier vooral zijn woede richting verschillende andere BN’ertjes. Arjen Lubach was een ‘ongelofelijke flapdrol’, omdat hij kritisch was geweest over Down The Road, Angela de Jong mag geen negatieve columns meer schrijven en ga zo nog maar even door… De man haat iedereen, want het ligt niet aan hem dat hij veel kritiek krijgt. Het ligt vooral aan al die andere mensen.

Johan Derksen noemt Gordon Heuckeroth een patiënt

Dat hatelijke bericht is ook onder de neus van Johan Derksen terechtgekomen. Hij heeft er, in de uitzending van Vandaag Inside van gisteren, ook nog wel iets over te zeggen. Hij begint: “Laat die man nou uitrazen. Die man is ten einde raad. Dat is een patiënt en alles mislukt. Dan heeft hij een programma waarin hij goedkoop kan scoren over de ruggen van kinderen met het Downsyndroom en dan krijgt hij daar weer kritiek op en dan heeft hij het idee dat heel Nederland tegen hem is.”

Bipolaire narcist

Eerlijk is eerlijk, misschien is heel Nederland inmiddels ook wel tegen hem. Maar dat ligt natuurlijk niet aan het gehele land, maar aan Gordon zelf. De mensen zijn klaar met een bipolaire narcist die maar niet op kan houden met zeiken. Johan Derksen kan uitleggen hoe het zit: “Kijk, we hebben niets tegen die man, als hij maar in Dubai woont en geen liedjes zingt.” En daar sluiten we ons volledig bij aan. Zolang hij in ieder geval ook maar niet Instagram blijft terroriseren. Die conclusie had Gordon zelf ook wel een beetje getrokken, maar zijn andere persoonlijkheid kwam weer naar boven en besloot toch Instagram weer op te gaan. Zucht…

‘Scoren over de rug van gehandicapte kinderen’

Wat vindt Johan Derksen, als groot kontlikker van Johnny de Mol, dan van het ‘downtertainment’ toen het nog door Johnny werd gepresenteerd? “Ik heb het al jaren gezegd ook. Johnny kon heel leuk met die kinderen omgaan, maar ik vind het echt scoren over de rug van gehandicapte kinderen”, aldus Johan. Ah, er moet natuurlijk nog wel een klein complimentje richting Johnny gegeven worden, maar hij kan er nu echt niet omheen dat hij nu moet benoemen dat televisie met down toch echt vreemd is.

‘Die jongen is verbitterd’

Zeker nu Gordon het presenteert, begrijpt Johan echt niets meer van het concept. Of eigenlijk begrijpt hij helemaal niets meer van waarom Gordon nog op televisie is. Hij vervolgt: “Ik vind dit programma… Op de een of andere manier is er geen chemie. Kijk, die jongen… Het is over… Toen hij met Gerard Joling samen was, viel ik van de bank van het lachen. Het was heel ordinair, maar je lachte je de pleuris. Maar die jongen is verbitterd.”

‘Hij haat iedereen en hij haat Nederland’

We kunnen ons alleen maar aansluiten bij die mening. Écht lang geleden heeft iedereen wel eens gelachen om de momenten die Gerard Joling en Gordon met elkaar beleefden, maar die tijd is meer dan voorbij. Volgens Johan zit het zelfs zo: “Die haat iedereen in zijn omgeving en hij haat Nederland. Hij is hier alleen eventjes om zijn zakken te vullen en dat gaat dan met kinderen met het syndroom van Down en je ziet dat het wringt, het schuurt.” Johan weet de spijker op zijn kop te slaan.

Ze geloven ook niet dat Gordon zich in het dagelijks leven om mensen met Down-syndroom bekommert. “Het is alleen maar voor het geld”, benadrukt Johan Derksen. Het is dus wachten op een nieuw boos bericht van Gordon op Instagram. De man kon de kritiek namelijk al niet meer aan, dus dit zal de genadeslag zijn.

‘Nog narcistischer dan Louis van Gaal’

Tafelgast Valentijn vindt het kwalijk: “Dat is toch dramatisch dan? Dan komt het niet uit je hart. Ik heb het ook gelezen. Het gaat twee regels over anderen en daarna is het alleen maar weer ‘ik, ik, ik’. Hij is nog narcistischer dan Louis van Gaal. Deze man is dat, ja.” Hèhè… Goedemorgen.

‘Gordon worstelt ontzettend met het leven’

René van der Gijp haalt als voorbeeld een situatie aan die hij met Gordon heeft meegemaakt. Gordon raakte in paniek en begon keihard te zweten toen hij bedacht dat een programma niets voor hem was. René vervolgt zijn verhaal met: “Hij kreeg de hele tijd wijntjes aangereikt van zijn manager en die zoop hij dan op. Nou, na een wijntje of zeven werd het beter. Het is dus een worsteling voor hem, terwijl het voor Gerard geen worsteling is. Hij is prettig. Die heeft het wel naar zijn zin, heb ik het idee. Ik heb bij Gordon het idee dat hij ontzettend worstelt met het leven gewoon.” En daar zegt René wat slims, want dat is natuurlijk precies wat er met Goor aan de hand is.

Gerard Joling is veel beter

Hij benadrukt dat hij Gerard Joling veel leuker vindt, omdat dat iemand is die het werk echt leuk vindt om te doen: “Ik heb het idee bij Gerard dat als je hem een enorme domoor noemt, het hem aan zijn reet zal roesten. Maar Gordon niet. Hij moet het óók laten gaan. Hij moet het lekker laten gaan. Leef je leven, man. Er is maar één leventje.” Johan is het daar helemaal mee eens en doet er nog een schepje bovenop: “Als Gerard hier binnenkomt is het feest. Hij past precies bij ons. Dat loopt altijd als een tierelier als Gerard hier zit.”