Uit eerste hand

Jeroen Rietbergen verontwaardigd: ‘niet schuldig gemaakt aan strafbare feiten’

Jeroen Rietbergen verontwaardigd: 'niet schuldig gemaakt aan strafbare feiten'

Gisteren bleken Ali B en Jeroen Rietbergen te worden vervolgt door het Openbaar Ministerie. Ali B reageerde eerder al vol onbegrip op de beslissing, maar nu is ook Jeroen Rietbergen verontwaardigd. Hij begrijpt niets van het OM die besloten heeft hem te vervolgen: ‘niet schuldig gemaakt aan strafbare feiten’.

Ali B en Jeroen Rietbergen zijn het niet eens met vervolging

Hoe kan het ook anders? De twee die nu gaan worden vervolgd door het OM zijn het er beiden niet mee eens. Ali B voert momenteel gesprekken met de vrouwen in kwestie en vindt daarom dat hij recht heeft op sepot, wat natuurlijk de grootste onzin is. Maar ook Jeroen Rietbergen heeft gereageerd de beslissing van het OM en is het er ook niet mee eens.

Jeroen Rietbergen verontwaardigd

Via zijn advocaat Peter Plasman laat Jeroen in een verklaring weten: “Ik heb direct toegegeven me schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, daarvoor oprechte spijt betuigd, alle consequenties genomen en het afgelopen jaar hard aan mezelf gewerkt.” Dat is leuk, maar dat lost de zaak natuurlijk nog niet op.

‘Ik heb me niet schuldig gemaakt aan strafbare feiten’

Toch blijft hij nog wel een gedeelte ontkennen: “Maar ik heb altijd gezegd dat ik me niet schuldig heb gemaakt aan strafbare feiten.” Schijnbaar denken de politie en het Openbaar Ministerie daar anders over, want anders was er geen sprake geweest van vervolging. Jeroen legt verder uit: “Er is nooit sprake geweest van dwang, aanranding of verkrachting. Dat het OM besloten heeft mij toch te vervolgen terwijl er diverse zaken in het onderzoek naar boven zijn gekomen waaruit blijkt dat van dwang geen sprake is geweest is een hele zware klap en vind ik onbegrijpelijk.”

Waar rook is, is vuur

“Ik hoop dat de media zich onthouden van oordelen tot er, na wederom heel lang wachten, een rechter over deze zaak uitspraak doet”, aldus Jeroen Rietbergen. Oeps… Tja… Niet dat wij nog volledig vertrouwen hebben in het Nederlandse rechtssysteem, maar waar rook is, is vuur. Het onderzoek heeft uitgewezen dat er genoeg aanleiding is om tot vervolging over te gaan.

Vervolgingen in een notendop

Zoals gisteren al bekend werd, wordt Ali B vervolgd voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen en Jeroen Rietbergen vaan een zedenfeit. Voor beide mannen geldt dat er één feit te maken heeft gehad met The Voice of Holland. Het onderzoek naar Marco Borsato loopt nog. Hetgeen hij van verdacht werd bij The Voice of Holland is geseponeerd, maar een andere zaak buiten het programma om wordt nog wél verder onderzocht.

Nog geen reacties