Uit eerste hand

Het OM heeft besloten Ali B en Jeroen Rietbergen te vervolgen

Het OM heeft besloten Ali B en Jeroen Rietbergen te vervolgen

Het OM heeft besloten Ali B en Jeroen Rietbergen te vervolgen. Marco Borsato zal niet langer vervolgd worden in de The Voice-zaak. De beschuldigingen die richting hem werden gedaan, worden buiten TVOH om verder behandeld.

Het OM heeft besloten Ali B en Jeroen Rietbergen te vervolgen

Op de website van het OM werd zojuist duidelijk vermeld: “Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om in twee van de onderzoeken, gerelateerd aan televisieprogramma The Voice of Holland (TVOH), vervolging in te stellen. Een ander TVOH-gerelateerd onderzoek zal bij gebrek aan bewijs worden geseponeerd.”

Zedenfeiten achter de schermen bij TVOH

Onder leiding van het OM deed de politie de afgelopen tijd uitvoerig onderzoek naar de mogelijke zedenfeiten die door vier personen zouden zijn gepleegd achter de schermen bij The Voice of Holland. Uit dat onderzoek is nu gebleken dat nog twee vervolgd gaan worden en dat gaat om Ali B en Jeroen Rietbergen.

In het geval van Ali B gaat het om drie meerderjarige vrouwen waar sprake zou zijn geweest van zedenfeiten in de periode tussen 2014 en 2018. Één van die drie zaken zou zich hebben afgespeeld bij The Voice of Holland achter de schermen. Jeroen Rietbergen wordt nog verdacht van een zedenfeit uit 2018 in of rond de opnamestudio’s van The Voice of Holland.

Onderzoek naar Marco Borsato loopt nog

Voor beide strafzaken zijn nog geen zittingsdata gepland, omdat de verdediging nog de mogelijkheid krijgt om onderzoekswensen in te dienen. Die zouden kunnen leiden tot nader onderzoek. Maar hoe zit het dan met Marco Borsato? Er loopt nog een zedenonderzoek naar de zanger wegens een aangifte uit 2021, maar dat staat los van The Voice of Holland. Daar deed Marco ook een tegenaangifte van smaad en/of laster. Hier wordt later nog een vervolgingsbeslissing over genomen.

Ali B begrijpt zelf overigens niets van de beslissing van het OM om dit nu naar buiten te gooien. Hij reageert via zijn Instagram. Bekijk die post hieronder.

View post on Instagram
 

Nog geen reacties