Televisie

Jeroen Rietbergen nog niet vervolgd: ‘het is een lijdensweg’

Jeroen Rietbergen nog niet vervolgd: 'het is een lijdensweg'

Jeroen Rietbergen nog niet vervolgd en de advocaat die achter meerdere slachtoffers van The Voice Of Holland staat, vindt dat het OM knopen moet doorhakken. Hij vertelde gisteren bij Khalid & Sophie uitgebreid over de zaak rondom Jeroen Rietbergen.

Eengiften tegen een bekende bandleider

De advocaat die meerdere slachtoffers van The Voice Of Holland bijstaat in de rechtbank, heeft gisteravond in de talkshow Khalid & Sophie het een en ander vertelt over het dossier. De zaken van Ali B en Marco Borsato komen er natuurlijk ook nog aan, maar er liggen ook nog aangiften tegen een bekende bandleider. Eentje die graag met Linda de Mol knuffelt. De advocaat maakt alleen onderscheid tussen Ali B en Marco Borsato en het geval Jeroen Rietbergen.

Jeroen Rietbergen nog niet vervolgd

Sébas Diekstra, de advocaat in kwestie, legt uit: “Ik heb het puur over de aangiftes over de werkvloer van The Voice. Ikzelf zie de zaak Marco Borsato en de zaak Ali B apart van The Voice, omdat dat niet per se op de werkvloer is geweest. Op dit moment ligt er nog maar één aangifte, alleen tegen de bandleider, van Nienke Wijnhoven.”

Onvoldoende bewijs

De aangiften tegen de welbekende vieze regisseur zijn al geseponeerd, omdat er onvoldoende bewijs zou zijn geweest om het te kunnen aantonen. De advocaat zegt hierover: “Wij hopen – dat is wat het Openbaar Ministerie ons ook voorhoudt – dat we binnenkort wat te horen krijgen over een vervolg.” En dat zullen Jeroen Rietbergen en Linda de Mol zelf ook wel willen weten, want nu moeten ze nog stiekem op reis.

Het mag nu wel een keer afgelopen zijn

Het wordt daarom tijd dat het Openbaar Ministerie eens knopen gaat doorhakken. “Het OM heeft rustig onderzoek kunnen doen en wij hopen dat daar iets positiefs uitkomt, maar we hopen in elk geval dat er binnenkort een beslissing van komt, want ik heb natuurlijk regelmatig contact met Nienke en zij is het ook wel zat na een jaar”, aldus Sébas. En dat kunnen we ons ook wel heel erg goed voorstellen. Het mag nu wel een keer afgelopen zijn.

Lijdensweg

Een zedenzaak is meestal lastig aan te tonen, omdat er vaak gebrek is aan bewijs en er sowieso bijna nooit getuigen van zijn. Sébas legt over dit specifieke geval uit: “Wat helder is, is dat het strafrecht niet zaligmakend is in dit soort trajecten. Dat je zo’n lijdensweg door moet voordat je de kans hebt op gerechtigheid. Alleen het lastige is, dat is bij Nienke zo: ze heeft aangifte gedaan en dat wil ze uitzitten.”

Natuurlijk wil het slachtoffer in kwestie dat hij vervolgd wordt. Sébas legt uit dat het haar een stukje genoegdoening zou geven, maar dat het helaas ook nog vaak genoeg voorkomt dat iemand niet veroordeeld wordt, omdat het simpelweg lastig hard te maken is. Gelukkig is Jeroen Rietbergen publiekelijk al veroordeeld, dus veel erger kan het eigenlijk al bijna niet meer voor hem worden.

Meer aandacht

Sébas Diekstra durft zelfs nog iets verder te gaan: “Als er een hijskraan omvalt in Alphen aan de Rijn, dan sturen we de Onderzoeksraad voor Veiligheid erheen, de politie, de forensische opsporing, technische recherche. Iedereen doet onderzoek, maar op het moment dat er massaal vrouwen worden aangerand binnen een productie, is er niemand.” Volgens hem is de aangifte van Nienke daarom sowieso goed geweest, want nu wordt er meer aandacht aan besteed. (Soms misschien zelfs een beetje te veel).

Nog geen reacties