Relletjes

Jan Uriot ergert zich aan Johan Derksen

Jan Uriot ergert zich aan Johan Derksen

Jan Uriot, de beroemde journalist van het weekblad Privé, heeft aangegeven steeds minder sympathie voor Johan Derksen te hebben vanwege zijn recente opmerkingen over homoseksualiteit, Jan Uriot kan geen respect opbrengen voor Johan Derken en vind zijn uitspraken conservatief en onacceptabel.

Door zijn relatief hoge leeftijd worden de uitspraken van Johan Derksen steeds vaker met een kritische blik bekeken. Het is nog niet zolang geleden dat hij weer een van zijn oude bezwaren tevoorschijn toverde en beweerde dat hij de jaarlijkse botenparade tijdens de Pride in Amsterdam te wild en ongepast vind. Hij noemde de deelnemers daaraan zelfs “aangeklede apen”.

Homo’s moeten zich gedragen zoals mijn vriend John de Bever

Johan doet er nog een schepje bovenop, zolang men zich gedraagt zoals zijn goede vriend John de Bever is het gedrag acceptabel. Volgens Johan is deze man een “normale” homoseksueel. Jan Uriot, journalist van weekblad Privé, is het hier helemaal niet mee eens en noemt dit idee gruwelijk in zijn rubriek “Wat Vindt Jan”. Hij zegt verder: “Hij heeft helemaal geen problemen met homoseksuelen, maar ze moeten wel net zo zijn als zijn grote vriend John de Bever. Als we allemaal zo gaan bewegen en zijn als John de Bever, wordt het een chagrijnig land.”

Johan is de Nederlandse paus

Volgens Uriot zou het enorm saai worden als elke homoseksueel net zo was als John de Bever. “De enige die nog leuk is in dat programma is Kees. Die maakt er teminste nog een feestje van, maar John de Bever is totaal niet grappig. ”Wilson Boldewijn merkt op dat Jan duidelijk geen fan is van Johan Derksen. Uriot bevestigt dit en vervolgt: “Ik noem Johan Derksen zelfs de Nederlandse paus. Hij doet erg vreemd en maakt vaak rare uitspraken, dingen die zelfs de paus zou kunnen zeggen. Bijvoorbeeld als hij het heeft over ‘aangeklede apen’ die tijdens Amsterdam Pride op de boten staan.”

Jan Uriot heeft het gemunt op Johan Derksen

Dit is overigens niet de eerste keer dat Jan Uriot kritiek heeft op Johan Derksen. Vorige maand zei hij het volgende over hem: “Johan Derksen zit daar als een ondeugende oude opa kleine opmerkingen te maken, maar toen Rob [waarschijnlijk een andere persoon] daar zat, bleef hij stil en beleefd knikken. En de volgende dag kwam het naar buiten dat we die man niet meer in de uitzending hoeven te hebben.”

Wilson Boldewijn vraagt aan Jan of hij vindt dat Johan Derksen te conservatief wordt. Waarop Jan zegt: Ja, ik heb drie weken geleden tegen jou gezegd dat hij een beetje de opa van RTL is en dat is het gewoon. Soms denk ik dat we ermee moeten ophouden, maar aan de andere kant zegt hij ook wel eens lollige dingen. Wilson merkt op dat Johan Derksen bij SBS 6 werkt, niet bij RTL. Jan lacht en zegt: Kun je nagaan hoe lang ik niet naar dat programma heb gekeken.

Geen plaats voor Johan Derksen

Volgens Jan Uriot is het moment aangekomen dat Johan Derksen de ruimte moet maken voor nieuwe talenten en dat hij zijn meest productieve jaren in de media achter zich heeft. Het is tijd voor hem om plaats te maken voor anderen die hun kans kunnen grijpen.
Watch on YouTube

Typische copycat van Gerard Joling

Het is moeilijk voor te stellen dat Johan Derksen positief denkt over Jan Uriot, aangezien Uriot vaak voorkomt als een “typische” televisiepersoonlijkheid en het voorbeeld lijkt te volgen van Gerard Joling. Het is daarom ook niet verrassend dat Uriot zich aangesproken voelt door Derksen en zich wellicht verbonden voelt met zijn opvattingen en uitspraken. Er is een aardige kans dat Johan Derksen binnenkort iets zal zeggen over de kritiek van Jan Uriot.Lees ook hoe Jan Uriot kritiek heeft op Mart Hoogkamer

Nog geen reacties