Columns

Jan Roos: RTL Boulevard is een propagandakanaal

jan roos column

Goh, ze zijn bij RTL Boulevard ook wakker. Nou ja, wakker. Ze mogen nu ook doen alsof ze iets wisten. Eigenlijk is dat het grootste schandaal nog, dat bij Boulevard structureel verhalen onder de pet worden gehouden, want niet handig voor een medewerker (in dit geval aankomend medewerker) of een ander argument om iemand uit de wind te houden. Daarmee is het programma helemaal geen showbizzrubriek, maar een afgewogen propagandakanaal.

Jan Roos: RTL Boulevard is een propagandakanaal

Nu ook weer met Matthijs van Nieuwkerk. Roddelpraat was de eerst die bracht dat het Volkskrant verhaal over het gedrag van de tv-diva niet compleet was, aangezien daar al het grensoverschrijdende gerommel van de presentator ontbrak. De reactie daarop was niets meer dan krekels. Ook brachten wij dat hij een apart kamertje had om met redactie-meisjes en stagiaires te rommelen. Ook weer alleen maar krekels. Alleen omdat de baas van BNNVARA rancune had tegenover Van Nieuwkerk kwam zij na het rapport over omgangsvormen bij de NPO met het verhaal dat Matthijs nogal moeite had zijn handen (lees snikkel) thuis te houden. Bij RTL zette ze, zogenaamd samen met hem, zijn nieuwe programma on hold. Bij Boulevard deden ze nog een beetje geheimzinnig wat er dan allemaal gebeurd zou kunnen zijn. En nu opeens heeft Bridget Maasland een grote waffel in een podcast.

Jan Roos: “Ook brachten wij dat hij een apart kamertje had om met redactie-meisjes en stagiaires te rommelen.”

“Ik moet je heel eerlijk bekennen: toen destijds het Volkskrant-artikel naar buiten kwam, dacht ik eerlijk gezegd, met wat wij allemaal wel een beetje hoorden in de wandelgangen en wat er gonsde achter de schermen, dat het eigenlijk over heel iets anders zou gaan”, aldus de presentatrice die daar in de Boulevard uitzending dus niets over zei. “En nu komt daar langzaamaan toch ook een topje van de ijsberg over naar buiten. En dan heb ik het niet over privésfeer, want wat jij in je privétijd doet moet je helemaal zelf weten, maar dan heb ik het over de machtsverhoudingen. Een presentator met een stagiaire.” Is het niet bijzonder dat Maasland dit dus allemaal wist, maar daarover in RTL Boulevard de kaken stijf op elkaar hield? Het doet mij denken aan de zaak Borsato. Dezelfde Bridget deed toen ook alsof ze niet wist waar het over ging, terwijl juist op haar redactie het onderzoek naar Marco’s geviespeuk, door John van den Heuvel, bij iedereen, ook bij haar, bekend was. Maar toen de advocaat van de zanger met het statement kwam dat ie later met een statement zou komen, zei Maasland in de uitzending dat ze niet snapte waar dat nou over zou kunnen gaan. Samenvattend: Boulevard en hun medewerkers zijn ongeloofwaardig, hypocriet en bijzonder slecht in wat ze doen.

7 reacties

Choco Prince

Het morele kompas van de RTL-clan wijst richting doekoe, uitsluitend doekoe.

SBS

Is exact zo bij Shownews op SBS. Medewerkers uit dezelfde stal zullen worden ontzien.

dennis

volgens mij is de volledige tv/media alleen nog maar propaganda.
dat er nog steeds mensen zijn met tv. zonde van de tijd gewoon

Kevin69

Nieuws gaat sneller dan dergelijke redacties. Eerst moeten een paar rondjes doofpot worden gedraaid om erachter te komen dat internet bestaat en alles al op straat ligt. TV is voor goedgelovige bejaarden.

Natnek

Dat mensen nog lineaire televisie kijken. Daar verbaas ik mij echt over.

Ruud

Ach ja, John van de Heuvel oordeelt vaker over andere BN-ers. Ik heb een dossier in mijn la liggen over hem, waar de honden geen brood van lusten. Hij heeft een goede vriend van mij totaal geruïneerd. Vervolgens houdt RTL de hand boven zijn hoofd door álle pogingen van mij om dat verhaal landelijke bekendheid te geven te dwarsbomen. Die maat van me was destijds ook nog eens klokkenluider van v/d Heuvel en miljonair! Als ik dan de kop ‘Van miljonair tot bedelaar’ erboven zet, dan snap je me wel. Geen onbelangrijk detail, Het betreffende artikel is nergens meer te bekennen in de archieven van de Telegraaf. Dat zou een mens toch aan het denken moeten zetten niet waar?

Ruud Smid

PS (HINT)
Is deze zaak mogelijk een interessant onderwerp voor een podcast?