Columns

Jan Roos: Publieke Omroep haat publiek

jan roos column

Schreef ik gisteren een stukje over het geschuif met programma’s binnen de NPO om hun priesteres Jinek (non-talent) maar te kunnen pleasen. Blijkt het helemaal niet te gaan om hun priesteres Jinek (non-talent) te pleasen. De Nederlandse Publieke Omroep wil met het schrappen van Op1, het dagelijks programmeren van Khalid & Sophie en hun muze Jinek een links progressief blok vormen.

Jan Roos: Publieke Omroep haat publiek

En daarmee toont de NPO geen NPO te zijn, maar NLO. Een Nederlandse Linkse Omroep. Voor iedereen met meer hersencellen dan de gemiddelde amoebe was dat al heel lang bekend, maar nu geven ze het ook eens eerlijk toe.

Het was een emotionele dag, nadat gisteren plotseling in de krant stond dat het doek voor dit programma na 4,5 jaar valt. #Op1 pic.twitter.com/abcYZdUaXe

— Op1 (@op1npo) December 7, 2023

Een links blok om rechts Nederland via radio en televisie van hun gelijk te overtuigen. Het geeft wel de verschrikkelijke geestelijk armoede in Hilversum aan. Men probeert dit namelijk al decennia, vooral door het opvoedkundige NOS Journaal, en het gevolg daarvan is dat de kijk- en luistercijfers zijn gedecimeerd en rechts elke verkiezing groter wordt. Het idee dat ze het in hun ogen domme volk bij de hand moeten nemen om ze de juiste weg te leiden is zo kleinerend dat de haat ten aanzien van de mainstream media begrijpelijk is.

Jan Roos: “Het geeft wel de verschrikkelijke geestelijk armoede in Hilversum aan.”

Het geeft wel het gelijk van Geert Wilders wel aan. Hij wil de NPO schrappen en heeft nu extra munitie in handen. Want volgens de mediawet dienen alle Nederlanders zich er thuis moeten voelen. We betalen die freakshow namelijk ook met z’n allen. Om er een links progressief blok van te maken is simpelweg verboden. Maar wie gaat de wet hier handhaven? Het Openbaar Ministerie is namelijk allang een links progressief blok.

5 reacties

Bobbi Eden

Het is NCO, Nederlandse Communistische Omroep

Scooby Doo

NPO Nederlands Partij Omroep. Of Niet Partijdige Omroep maar dat niet kan niet.

Arjen Lubach

Zeker weten. Die domme mensen lachen om mijn extreemlinkse grapjes die ik van de autocue aflees maar ik kijk erg op ze neer.

De rechter rechter

Wil je dat niet links noemen. Niets links aan die lui dan een deel van hun act.

Akwasi

Wij bij Omroep Zwart voelen ons nog steeds gediscrimineerd en gekwetst. Wij hopen op extra geld van de NPO en misschien wat luiers.