Columns

Jan Roos: De zucht naar bekendheid

jan roos column

Ik kende eigenlijk vrijwel geen BN’er voordat ik Roddelpraat ging maken. Nou ja, de echt bekende mensen natuurlijk wel. Ik kom niet uit een ei, maar de mindere goden kwamen bij mij nooit langs. Ik keek nauwelijks televisie en heb ook geen interesse in bekende mensen. Helemaal in Nederland zijn er weinig mensen met echt talent, de rest wil gewoon heel erg graag in de lauwe spotlights staan. Want een celeb in ons land zijn is armoedig.

Jan Roos: De zucht naar bekendheid

Dennis en ik zijn nu twee keer uitgenodigd op een première. Op dat soort bijeenkomsten is het een komen en gaan van lui die heel belangrijk doen, maar die ik niet ken. Ik moet dan aan Dennieboy vragen wie het zijn. Toch hebben ze een attitude alsof ze meerdere Oscars hebben gewonnen. Het blijken dan vaak mensen te zijn die zichzelf hebben gekroond tot influencer of deelnemers aan een show waar hele ordinaire mensen ruzie maken of liggen te wippen als ze dronken zijn. De ‘Ex on the Beach’-achtige figuren. Die zijn een soort van bekend bij een kleine doelgroep omdat ze heel geen enkele schaamte kennen.

Jan Roos: “Het blijken dan vaak mensen te zijn die zichzelf hebben gekroond tot influencer of deelnemers aan een show waar hele ordinaire mensen ruzie maken of liggen te wippen als ze dronken zijn.”

Van dat soort programma’s zijn er ik weet niet hoeveel verschillende varianten waar steeds dezelfde soort lui optreden. Opgespoten vrouwen die liever een l*l hebben dan een koekje en mannen vol tattoos en spieren die niets liever doen dan die l*l aanbieden. Als je er eentje hebt gezien heb je ze allemaal gezien. Een uitzondering op de regel van domme idioten programma’s is ‘Echte Meisjes in de Jungle’. Wat is dat heerlijk om naar te kijken. Vrouwen met een gemiddeld IQ van in de 80 die ruziemakend in een oerwoud zitten om verdomd domme spelletjes te doen. Geen van allen wil naar huis door hun zucht naar beroemdheid. Die gesprekken zijn werkelijk om te smullen. Het is eigenlijk een prima opvoedkundig programma. Ik zeg altijd tegen mijn dochter dat ze haar school moet afmaken, want anders komt ze daar terecht. Dat motiveert altijd.

Beeld: Jasper Suyk/Rob Jacobs

8 reacties

Kevin

ome Jan en Dennieboy: Op naar gratis geld met minimale inzet. Alles tegenwoordig uitbesteed, geen scoops meer. Even een keer per week een uurtje kletsen (bijna geheel over de heren zelf), weer volle bak naar huis en de donateurs betalen wel weer.

Angel

De zucht naar bekendheid die Jan Roos zelf ook heeft en alles doet voor een beetje aandacht, zelfs zich laten schuren door een camgirl voor hopelijk wat kijkertjes .
Komt een hoop geluid en veel woorden maar weinig tot geen inhoud uit die man .

Ronald

Jan is gefrustreerd, omdat hijzelf niet kan doorbreken op de nationale tv.

Kees

Gezien het naar mijn mening steeds minder leuk is (de site) en de uitzendingen, ben ik benieuwd wat beide heren hierna gaan doen? Bij haast elke omroep hoeven ze niet aan te kloppen. Laat staan dat ze er uberhaubt naar binnen mogen.

Floris Wyers

De echt bekende Nederlanders zitten niet in dat soort TV-programma’s, die zie je exclusief bij “Pure Luxe”.

Henkie

Laten we hopen voor naazi generaal Roos, dat hij ook snel wat extra bekendheid krijgt. Eerst was het op het bankie slapen, nu al 3 dagen hotel. Die ligt er zo uit. En dan opzoek naar een ander. Vraag me af wie hem nog wel met dat nare karakter van hem. Hij is gewoon niet aardig en ook niet lief.

Zie je wel

Heeft Roosje nooit bij zichzelf nagegaan of hij zelf geen bi polair is? Deze kerel kan qua karakter en gedrag binnen een seconde veranderen. Zie mede daarvoor ook zijn aantekening bij mwvrouw-justitia, het ruzie zoeken met kinderen en een oude hoog bejaarde oom.

Queen Bambi

Noem mij 1 getalenteerd persoon in de media. Ik weet er precies nul te noemen. Stel narcisten bij elkaar. Bommetje erop en dan wordt het toch nog leuk.