Columns

Jan Roos: Applaus en doodsbedreigingen na mijn tweet over Turk

jan roos column

Het is begrijpelijk dat deze website er niet voor is om dagelijks over voetbal te schrijven. Maar aan de andere kant is het wel bijzonder grappig om eens over iets anders te kletsen dan hoe erg ik Tim Hofman vind. Daarom gewoon nog een stukje over het EK. Kan mij het schelen. Dit keer over een tweet van mezelf. Want dat maakte nogal wat los.

Jan Roos: Applaus en doodsbedreigingen na mijn tweet over Turk

Het was een stukje frustratie, dat geef ik wel toe. Ik vind de oud-Feyenoord speler Kokcü een geweldige middenvelder. Het irriteerde me mateloos om hem in het Turkse elftal te zien spelen, want wij kunnen wel goede middenvelders gebruiken. Maar goed, als hij Turk is is ie Turk. Na even googlen kwam ik er achter dat ie gewoon in Haarlem is geboren. En dus kwam ik met deze tweet:

View post on Twitter

Jan Roos: “Het irriteerde me mateloos om hem in het Turkse elftal te zien spelen, want wij kunnen wel goede middenvelders gebruiken.”

Ik kreeg redelijk wat bijval, wat kritische nootjes en een berg doodsbedreiging. Dat is allemaal heel normaal tegenwoordig. Ook kwam de tweet op verschillende websites te staan. Maar sta ik nou nog steeds achter de inhoud? Ja, volledig. De multiculturele samenleving is nou eenmaal een feit. Ik ben geen groot voorstander, maar het is niet anders. Dan zou het wel zou fair zijn als je hier bent geboren en je bent hier ook op voetballend gebied grootgebracht door Nederlandse clubs je internationaal ook voor dat land speelt. Zo niet, en dat is natuurlijk een eigen keuze, laat je duidelijk merken niets met ons te hebben. Er is dan geen loyaliteit naar het land waar je bent geboren en getogen. En daarmee heeft de samenleving een levensgroot probleem. Dat ik dood moet omdat ik dat meld, zegt wel genoeg, denk ik.

23 reacties

Frans

De EU is makkelijker vorm te geven als niemand meer binding heeft met een land

Ali boem

Wacht maar hoe loyaal men is als men wordt opgeroepen voor de oorlog tegen Rusland..dan ben ik overigens ook meteen weg. Turkije spelers zijn grijze wolven, terroristen..

Dave

Nationalistische geitenπeukers , overlappend dna in verband met inteelt …

Spekpeter

Eigenlijk gewoon ‘n compliment aan zo’n speler wat dan alweer leidt tot bedreigingen … hoe triest is dit?

Armando

Jan bedoeld niets kwaads,alleen dat het jammer is en dan heb je weer een aantal van die debielen die het niet ‘snappen’ dat zijn de rotte appels.

Oranje boven alles

Nederlanders die hier geboren zijn en na elke winst van een Turkse voetbalclub luid toeterend de straat op gaan, wapperend met Turkse vlaggen en ook nog eens vuurwerk afsteken moeten ‘persona non grata’ worden verklaard. Turken die bewoners zijn van Turkije en hier tijdelijk verblijven (vakantie,werk of studie) zijn uitgezonderd van deze maatregel.

Mark Rutte nieuwe leider PVV

Ze willen Turk zijn stuur ze dan ook naar Erdogan wat doe je hier als het zo’n kust land is.

Alex Soze

Jan, ALLES KAN KAPOT !!!!

Kennis met Dennis

Dit probleem had je ten tijde van Berry van Aerle niet.

Ans Timmer

Waarom ga je niet in je geliefde vaderland wonen ? Dat is iets wat ik nooit zal snappen, het weer is daar heerlijk, allemaal gelijk gestemden, is het dan echt alleen de uitkering die hier zo prettig is ??

NatSoc

Hoe kun je zo naïef zijn om te denken dat allochtonen vanwege het hebben van een stukje materiaal waar ‘Nederlander’ opstaat zich dan ook zo voelen? Het zijn geen Nederlanders en moeten allemaal teruggestuurd worden.
Nederland is van ons als Germanen, Franken, Friezen, Saksen. Wij zijn de rechtmatige erfgemaam van dit stuk aarde en de enige die onvoorwaardelijk achter Nederland kunnen staan.

Ali b

Er bestaan geen goeie Turken.

Mesut Ozil

“Als we winnen, ben ik Duits. Als we verliezen, ben ik immigrant”

Trix

Van meerdere paspoorten voeren moeten we af. Zelf een hele trits gehad. Maar nooit in meer dan één land gestemd. NL of waar ik verbleef. Dat is één. Ook mag er maar één actief zijn juridisch. Voor reizen, voor staatssteun. Gelijkheidbeginsel. Kreeg ik problemen ergens, kon ik bij meerdere ambassades aankloppen. Handig, maar fair? Ben ik met even te links voor, dat ik ondanks mijn terechte “narcisme” moeite houdt mij te verheffen over een ander. Behalve dan bij woord. Zoals bijvoorbeeld Jan naricistisch uit de hoogte kan doen. Dan krijg je een trap omlaag.

Gufa GMBH

gangbang horror teil 2

Natnek

Het is de hoogste tijd voor een tweede Reconquista!!!

Jordan B Peterson

you need help Gufa guy AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Donald Trump

De linkse mensen die ons de multiculturele samenleving hebben opgedrongen, zijn verraders van de ergste soort.

Zo zouden ze in de strafrechtelijke zin van het woord, ook aangepakt moeten worden.

Verschrikkelijk volk.

Nick

Het enigste wat die lui kennen is haat.. ga dan daar wonen!

Ben van der Sloot

Ach er zijn zoveel allochtonen die eigenlijk niets met Holland hebben en ook niet willen. Gratis uitkering en huis, om vervolgens wel elk jaar naar het voormalige land van herkomst te gaan, ondanks dat je daarvandaan juist gevlucht bent.

who cares

Kokcü doet nu (kwart finale) zowiezo niet mee met 2 gele kaarten.

Ali Babba

Als Turkije verliest tegen Nederland wordt iedere stad in ons land gesloopt. Als Turkije wint tegen Nederland wordt iedere stad in ons land gesloopt. Wat een fijne cultuur hebben die mensen hè? Fijn dat ook zij onderdeel zijn van onze multiculti samenleving!

Floris babba

Ik ben turk turk turk, jan is turk turk turk, allemaal turk turk turk