Televisie

Het OM wil Thijs Römer toch vervolgen voor sextortion van minderjarigen

Het OM wil Thijs Römer toch vervolgen voor sextortion van minderjarigen

Het OM wil Thijs Römer toch vervolgen voor sextortion van minderjarigen. Dat er aangiftes lagen was al bekend, maar na het verrichte onderzoek blijkt de vervolging er nu ook echt te komen. Dat laat het OM aan RTL Boulevard weten.

Drie aangiftes

Er liggen momenteel drie aangiftes tegen Thijs. Het gaat om online delicten met kinderen tussen de 14 en 16 jaar oud. Dit heeft gespeeld tussen 2015 en 2017. Het OM stelt er wel bij dat het niet om fysiek contact gaat. Er zouden dus alleen online berichten zijn verstuurd. Dit jaar gaat het niet meer lukken en daarom komt de zaak volgend jaar voor.

Sextortion

Eerder werd al bekend dat er drie aangiftes van zedenmisdrijven waren ingediend tegen Thijs. Dit werd gedaan door jonge vrouwen die ten tijden van het misdrijf nog minderjarig waren. Deze vrouwen beschuldigen Thijs van sextortion. Dat is een vorm van seksuele afpersing. Het onderzoek naar deze aangiftes heeft er schijnbaar toe geleid dat het OM het nodig acht er een serieuze zaak van te maken.

Het OM wil Thijs Römer toch vervolgen

Toen het meisje naar buiten kwam met haar ervaringen van toen ze veertien was, hebben er toe geleid dat Thijs het nodig vond te reageren op de aantijgingen. Hij zei hier toentertijd al over: “Het verhaal over een toentertijd veertienjarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver.” Het is makkelijk om dat zo te zeggen, vind je ook niet? We horen het wel in de rechtszaak.

View post on Instagram
 

1 reactie

20bet

Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.